Megelőzték a Samsungot, egy másik gyártó lett a hajlítható telefonok királya

0

Ha hajlítható kijelzős okostelefonokra terelődik a szó, a legtöbben vélhetően a Samsungra gondolnak, a dél-koreai céget pedig a termékkategória vezető gyártójának vélik. A CounterPoint Research elemzőcég szerint, aki így vélekedik, egy ideje tévedésben él, mert már nem a Samsung vezeti a hajlítható képernyős okostelefonok nemzetközi piacát, legalábbis az eladott készülékek tekintetében.

2024 első negyedévében, vagyis a januártól márciusig terjedő időszak alatt a Huawei vezette a hajlítható kijelzős okostelefonok piacát világszinten. Ez alatt a három hónap alatt a Samsung csupán a második helyet szerezte meg, a vállalat eladási számai az előző év azonos időszakához viszonyítva 42%-kal estek vissza.

Íme az aktuális sorrend (zárójelben az aktuális piaci részesedés):

  1. Huawei (35%)
  2. Samsung (23%)
  3. Honor (12%)
  4. Motorola (11%)

A Huawei által összehozott 257%-os (!) növekedés leginkább a kínai eladásoknak volt köszönhető, amelyek a Mate X5 tavalyi megjelenése után ugrottak meg. Úgy tűnik, hogy az 5G támogatás régóta esedékes bevezetése jelentős szerepet játszott abban, hogy a kínai vásárlók érdeklődését is felkeltsék a Huawei hajlítható készülékei.

A korábban a Huawei részét képező Honor még ennél is brutálisabb növekedést hozott össze a maga 460 százalékával, és bár megszerezték a harmadik helyet, a Motorola náluk is jobban gyarapodott. A Lenovo tulajdonában lévő cég 1473%-kal több hajlítható készüléket értékesített, mint 2023 első negyedévében. Összességében véve a hajlítható képernyős okostelefonok eladásai 49%-kal nőttek éves szinten, a Honor és a Motorola növekedése elsősorban Kínán kívül zajlott, ellentétben a Huaweijel.

A Honor egy évvel ezelőtti 3%-os piaci részesedése 12%-ra nőtt. A Honor Magic V2 lett a legtöbbet eladott hajlítható telefon Nyugat-Európában 2024 első három hónapjában. A Motorola globális piaci részesedése 11%-os volt a vizsgált időszak alatt, köszönhetően az RAZR széria remek eladási eredményeinek Észak-Amerikában.

2024 januárjától márciusig a könyv kialakítású hajlítható mobilok adták a globális eladások 55%-át, és 2021 óta először előzték meg a flip kialakítású telefonokat. Persze, ha a Samsung kiadja a Galaxy Z Flip 6-ot, ez az arány újfent megváltozhat. Állítólag a Huawei készül egy olcsóbb flip kialakítású okostelefonnal, ám az idei évet az teszi még izgalmasabbá, hogy a Xiaomi és a Honor is most fog belépni a flip mobilok piacára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid