Március 18-án új Snapdragon lapkák érkeznek

0

A Qualcomm március 18-ra időzített egy eseményt, amelynek keretében új lapkakészletet fognak bejelenteni. Az amerikai gyártó állítása szerint zászlóshajó termék érkezésére lehet számítani. Ez alapján okkal feltételezzük, hogy a régóta pletykált Snapdragon 8s Gen 3 chipset lesz a bemutató főszereplője. A csúcskategóriás chip mellett a Snapdragon 7+ Gen 3 bejelentésére is sor kerülhet.

Már az év eleje óta hallani mindenféle pletykákat a Snapdragon 8s Gen 3 kapcsán. A lapkakészlet az SM8635 modellszámmal tűnt fel a szivárgásokban. Ha minden igaz, egy 4 nanométeres gyártási eljárással készülő lapkakészletről van szó, amelyet a TSMC műhelyeiben készítenek. A chipset elsődleges CPU magja 2,9 GHz-en duruzsol, a grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 735 GPU modul gondoskodik, ami 900 MHz-en pörög. Teljesítményben valahol a 8 Gen 3 és a 8 Gen 2 között lehet majd az új hardver.

A március 18-i bemutató másik szereplője a Snapdragon 7+ Gen 3 lapkakészlet lehet. Túl sokat erről a konstrukcióról egyelőre nem tudni, csupán annyit, hogy a közeljövőben debütáló OnePlus Ace 3V okostelefon meghajtásáról ez gondoskodhat. A neve alapján kikövetkeztethető, hogy egy felső-középkategóriás megoldásról van szó, de jelen pillanatban ismeretlenek a konkrét specifikációi. Szerencsére már csak napok választanak el bennünket a Qualcomm eseményétől, amelyen vélhetően minden titokról fellibben a lepel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid