Máris komoly mérföldkőnél az EMUI 11

0

A szebb napokat is megélt Huawei nemrégiben bejelentette, hogy az EMUI 11-nek, tehát a legfrissebb interfészének már összesen több, mint 10 millió felhasználója van világszerte. A cég az eredményt mindössze 82 nap leforgása alatt érte el, az új felületet ugyanis szeptemberben mutatták be, de a stabil frissítések csak nemrég indultak. Így az EMUI 10-hez képest másfél hónappal hamarabb sikerült a felhasználók számát ilyen nagyra gyarapítani.

A vadonatúj Emotion UI felületet a Huawei fejlesztői konferenciáján mutatták be, ami számos vizuális változtatással, illetve szabad szemmel nem látható, viszont működés közben annál inkább érezhető háttér optimalizációval érkezett. A változtatások között a legnagyobb a több ablakos funkcionalitásban érhető tetten, amelyet immáron egyetlen gesztussal is aktiválhatnak a felhasználók. Sokat fejlődött a PC képernyőjének megosztása, szebbek lettek az animációk, és még történt egy rakás további változás. Az új mérföldkövet a gyártó a kínaiak kedvenc közösségi oldalán, vagyis a Weibón jelentette be.

A 10 millliós számot úgy sikerült elérni, hogy még csak nemrég indultak meg a stabil EMUI 11-es frissítések, és egyelőre mindössze három készülékre adták ki a rendszert (Huawei P40, P40 Pro és Mate 30 Pro), ráadásul viszonylag kevés régióban.

Egyébként nem kizárt, hogy az EMUI 11 lesz a gyártó felületének utolsó verziója, utána ugyanis már a saját rendszerre, vagyis a Harmony OS-re frissülhetnek a Huawei telefonjai. A vállalat munkatársainak köszönhetően már az is kiderült, hogy még ebben a hónapban kiadásra kerül az OS mobilokra szánt béta verziója, amelyet 2021 áprilisában egy globális, nyilvánosan elérhető frissítés követhet.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid