Olcsóbbak lehetnek a Samsung Galaxy S21 modellek az elődeiknél

0

Már egész sok minden kiderült a Samsung új csúcsmobil szériájáról, a hardveres jellemzők mellett renderelt képeken is feltűntek a Galaxy S21 modellek. Most pedig az árakkal kapcsolatban kaptunk híreket, és bizony úgy néz ki, hogy olcsóbban lehet majd beszerezni az újdonságokat, mint amennyibe az S20 sorozat tagjai kerültek a megjelenésükkor.

Igazából a jó hír egy korábbi rossz hírrel áll kapcsolatban, az árak csökkentésének elvileg ahhoz van köze, hogy a Samsung megszűnteti a Galaxy Note szériát. A 2020-at alapvetően meghatározó járvány jócskán csökkentette az érdeklődést a méregdrága a prémium mobilok iránt, és állítólag ez húzódik a döntések hátterében.

Egyre több forrás erősíti meg a Galaxy Note mobilok alkonyát, ezek közül a legutóbbi a módfelett autentikusnak tekintett és köztiszteletben álló Reuters. Az oldal forrásai szerint a Samsung ezentúl csupán egyetlen a tömegeknek szánt zászlóshajó családot szeretne fejleszteni és fenntartani – ezek lesznek a Samsung Galaxy S21 mobilok -, minden további energiáját és erőforrásait pedig a hajlítható készülékekbe óhajtja fektetni, hogy azokat is többféle árszegmensben tudja majd kínálni a jövőben. Hogy az előbbi kategóriába eső “hétköznapi” prémium modellek még vonzóbbak lehessenek a vásárlók számára, a Naver blog értesülései szerint a koreaiak eszközölni fognak némi árcsökkentést.

Átlagosan 100-150 dolláros (átszámolva 30-45 ezer Ft-os) csökkenésre lehet számítani az egyes Samsung Galaxy S modellek esetében. A Samsung Galaxy S21 kezdőára 850-899 dollár körül alakulhat, miközben a Galaxy S20 nyitóára 999 dollár volt. A Plus modell 1050 és 1099 dollár közötti áron kerülhet forgalomba, a jelenlegi Galaxy S20+ ehhez képest 1199 dolláros áron indított. A legdurvább verzió pedig minden téren a Galaxy S21 Ultra lesz, ez a készülék viszi majd tovább a Galaxy S20 Ultra és a Note 20 Ultra örökségét, a méretes mobil 1250 és 1299 dollár közötti áron debütálhat, legalábbis az új infók szerint.

Ezek persze egyelőre nem hivatalosan megerősített információk, biztosat csak a januári bemutató után tudunk majd mondani.

Forrás: PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid