Máris mérföldkőnél a OnePlus 6 eladások

0

A OnePlus 6 csupán hetek óta kapható, ám az okostelefon ez idő alatt olyan eredményt ért el az eladások terén, amivel ismételten méltó lett becenevére: zászlóshajó-gyilkos. A készülék módfelett kelendő, és az értékesített telefonok száma már el is ért egy komoly mérföldkövet.

Egy rövid gondolatban azért érdemes megemlékezni arról, milyen hamar elkapkodták a selyemfehér kiadást, a limitált színárnyalat alig 24 órán belül el is fogyott. Mondjuk elég ránézni erre a változatra és azonnal meg is értjük, miben áll a vonzereje. De nem ez a mai hír apropója, hanem az, hogy alig 22 nap leforgása alatt több, mint egymillió OnePlus 6 talált gazdára. Összehasonlításképpen megemlítjük, a tavalyi OnePlus 5 és 5T mobiloknak legalább három hónapra volt szükségük ugyanezen számok produkálásához.

A Bussines Insider egy interjúban alaposan ki is kérdezte a vállalat első emberét, Peter Lau pedig nem titkolta, határozottan boldogok a cégnél, amiért ilyen sikeres a telefonjuk. Sőt, úgy érzi, még többen válltak a márka elkötelezett hívévé az elmúlt időben. A hatalmas eredmények ellenére persze a gyártó még mindig gyengén teljesít, ha olyan nevekhez kell hasonlítani, mint a Samsung vagy az Apple. Lau ezt beismerte, ugyanakkor meg is indokolta. A OnePlus nem rendelkezik fizikai eladási csatornákkal úgy mint az előbb említett konkurenciák, és ez lehet az elsődleges ok a lemaradás hátterében. A vezérigazgató hozzátette, hogy a cége közvetlenül a felhasználók számára értékesíti a telefonokat, az eladási folyamatba nincsenek bevonva szolgáltatók és más külső erők, amit Lau nagyon helyesnek is vél.

Végezetül pont ez, tehát a szolgáltatói forgalmazás hiánya az, ami a leginkább korlátozza a kínai gyártó vásárlóinak a számát. Mondjuk az Egyesült Államokban ez éppenséggel nem áll az útjukba, azon a piacon éppen most kezdik átvenni az irányítást a kártyafüggetlen telefonok szegmense felett. A OnePlus nem mellesleg sikeresen kezdett el terjeszkedni olyan országokban, mint például India, ahol a OnePlus 5T volt a legjobban kelendő zászlóshajó 2018 első negyedévében. Így aztán nagyon nem érdemes aggódni a vállalatért.

A OnePlus 6 méltó kihívója lehet bármilyen jelenlegi csúcsmodellnek, köszönhetően többek között a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészletnek, a 6 vagy 8 GB RAM-nak, a 64, 128 illetve 256 GB belső tárhelynek – kiszereléstől függően. Android 8.1 Oreo rendszer, méretes 6.3 colos kijelző, valamint duál kamera hosszabbítja a mobil erényeinek sorát – sok más mellett. Az ár pedig 529 dollárról indul – szóval nem csodálkozunk mi sem a telefon népszerűségén.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid