Két kijelzővel jöhet a Vivo NEX 2

0

A kijelzők körüli keretek megsemmisítéséért vívott harcban a gyártók egyik legnagyobb szövetségese az úgynevezett szenzorsziget (notch) volt 2018-ban. Ez a formatervi megoldás megosztotta a piacot, nagyon sokan úgy gondolnak rá a felhasználók és a gyártók körében, mint afféle félmegoldásra, amitől minél hamarabb meg kell szabadulni. A motorikus szelfikamerával szerelt mobilok ennek a törekvésnek a félreérthetetlen jelei. A Vivo NEX az egyik első volt ezek közül, ám a legfrissebb értesülések szerint a következő generáció gyökeresen el fog térni az elődtől.

A ZTE alá tartozó Nubia márka mérnökei úgy gondolták, az előlapi kamera és a szenzorsziget kérdését úgy oldják meg, hogy egyáltalán nem alkalmazzák azokat. Helyette az egyik készülékük, a Nubia X kapott egy másodlagos megjelenítőt a hátlapra, így a felhasználó az elsődleges és egyetlen kamerakészletet használhatja önarcképek készítésére. Elegáns és ötletes megoldása ez az imént ecsetelt problémának.

ZTE Nubia X

Azért beszéltünk ilyen sokat a Nubia telefonjáról, mert a legfrissebb információk szerint a Vivo fejeseinek megtetszett az ötlet, és a NEX mobilok következő generációjánál ők is alkalmazni fogják azt. Az egyik legnagyobb kínai közösségi portálon, a Weibón bukkantak fel azok a képek, melyeken állítólag a NEX 2 látható a már említett két kijelzővel, és tripla hátlapi kamerával.

Egyelőre túl korai lenne bármilyen specifikációról beszélni, de valószínűleg Qualcomm Snapdragon 8150 lapkakészlet fog dolgozni a készülék belsejében, várhatóan 8 GB RAM társaságában. A belső tárhely kapacitása szintén méretes lehet. Az elsődleges megjelenítőről pedig azt beszélik, hogy 6.59 colos képátlóval és AMOLED panellel fog rendelkezni, a NEX S készülékhez hasonlóan. A másodlagos képernyő vélhetően 16:9 képaránnyal bírhat, miközben osztozkodnia kell a hátlapon három kamerával és egy Vivo logóval.

Sajnos a megjelenés ideje, és az ár sem ismert még.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid