Matek trükkök – Tanulj meg gyorsan fejben számolni!

0

Állandó függvény deriválása: ha f(x) állandó, akkor…..Vicceltem. Nem deriválunk, viszont mutatok egy sokkal érdekesebb dolgot. A Matek trükkök alkalmazással könnyedén, jópofa példákon keresztül sajátíthatjuk el azokat a fortélyokat, melyek segítségével ötször gyorsabban megy majd a fejszámolás.

Jó pár matekos applikációval találkozhatunk a Google Play-en. Van fényképről egyenletet megoldó csoda és ehhez hasonlók, tesztalanyunk viszont valóban alkalmazható trükkökre tanít magyarul.

A Matek trükkök alkalmazás azoknak készült, akik szeretnének érdekes matematikai trükköket tanulni, hogy aztán a megszerzett tudás segítségével gyorsabban menjen a számolás. Az iskolában nem biztos, hogy előnyünkre válik, hiszen olyan technikákat sajátíthatunk el, amiket a matek tanár valószínűleg nem fogad el, “mert azt nem úgy kell”! Erre az lenne (ez is volt mindig) a válaszom, hogy a matematikusok is mindig az egyszerűbb megoldásra törekednek, miért ne tenném én is.

Matek trükkök

Matekozhatunk egyedül, többszemélyes módban vagy multiplayer módban. A különbség a többszemélyes és a multiplayer mód között, hogy az előbbit egy készüléken, utóbbit pedig neten valósíthatjuk meg. A hasznos trükkökön kívül számtalan alap számítási példa és segédanyag megtalálható az alkalmazásban, mint például a szorzótábla. Mert ugye az alapokkal is illik tisztában lenni.

Matek trükkök 2
Örök kérdés, hogy mi a búbánatot kezdjünk az iskolában megszerzett számtani ismeretekkel. Hol használjuk majd, mikor kell megcsillogtatnunk a tudásunkat, és ha rájövünk az utolsó prím számra, merjük-e elmondani valakinek egy lélegzettel? Kicsit elkalandoztam, térjünk a lényegre. Az app nagyon hasznos és szórakoztató annak, aki vevő az ilyesmire.

A Matek trükköket a reggeli kávémmal együtt fogyasztottam először, és kijelenthetem, hogy felébredtem kávé nélkül is.

Hogy tetszik?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Fölker Csaba
NapiDroid