Megújul a Facebook Messenger, jön a Material Design felület

1

Egy a Redditen megjelent poszt alapján a Facebook hamarosan kissé átszabhatja a Messenger kinézetét.

A Messenger a megjelenése óta sokak esküdt ellensége. Lássuk be az eleve több száz megabájt tárhelyet foglaló Facebook app mellett elég dühítő, hogy üzenetküldéshez még egy teljesen külön applikációt kell letöltenünk. Vannak ugyan alternatívák, mint a Facebook Lite vagy a Metal for Facebook, netán a Folio for Facebook, de ezek semmivel sem jobbak, mintha közvetlenül a böngészőnkből futtatnák a közösségi oldalt. A Facebook viszont most változtatásra szánta el magát, igaz csak a dizájn terén.

facebook messenger

A Material Designnak köszönthetően olyan funkciók, mint a keresés, a csoportok létrehozása, sőt, az egyszerű üzenetírás is egy külön “akciógombban” kapnak helyet, ami eltér a megszokottól. A színekben viszont nem látni változást, annak ellenére, hogy a fehér-világoskék kombináció egyébként nem túlzottan jellemző erre a dizájnnyelvre, legalábbis ebben az árnyalatban. Habár érthető az is, hogy a Facebook miért nem akarja leváltani a márkával könnyen beazonosítható kék-fehér színeket.

A frissítés jelenleg még csak néhány felhasználó számára érhető el, azonban ha minden jól megy, hamarosan másoknál is megjelenhet Facebook Messenger új, átszabott verziója. A dologgal viszont egyetlen problémám mégis csak lenne: a Material Design már közel másfél éve elérhető. Kissé le vagyunk maradva Androidon kedves Facebook, nemde?

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid