A MediaTek Dimensity 9300-ban csak teljesítménycentrikus processzormagok dolgozhatnak

0

Az ARM nemrég bemutatta legújabb, nagy teljesítményű processzormag-konstrukcióját, amely a Cortex-X4 névre hallgat. A MediaTek volt az első gyártó, amely megerősítette, hogy következő csúcskategóriás 5G lapkakészletükben már ott fog duruzsolni az X4 mag, akárcsak a frissen érkezett Immortalis-G720 grafikus gyorsító. Az A520 magokról viszont nem tettek említést, állítólag azért, mert ebben a bizonyos lapkában már egyáltalán nem lesznek energiahatékony magok.

Digital Chat Station, az általában megbízható ázsiai szivárogtató azt állítja, hogy a szóban forgó lapkakészlet MediaTek Dimensity 9300 névre fog hallgatni, nyolcmagos konstrukció lesz, mégpedig Cortex-A520 magok nélküli CPU-val. A lapka négy darab Cortex-X4, valamint szintén négy Cortex-A720 magot dolgoztathat majd.

A chipet az N4P gyártási eljárás révén állítják majd elő, amely egy finomított 4 nanométeres metódus, ami teljesítménynövekedést és hatékonyabb energiafelhasználást biztosító korábbi N5 és N4 eljárásokhoz viszonyítva. Digital Chat Station úgy gondolja, hogy a Dimensity 9300 egy azonos feltételekkel történő tesztelés során lenyomná az Apple A17 lapkáját, miközben 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztana, mint az előző generáció. A 3 nanométeres A17 hajtja majd az iPhone 15 Pro modelleket.

Mások szerint ezek nagyon merész feltételezések, és úgy vélik, hogy a MediaTek Dimensity 9300 egy Cortex-X4, öt Cortex-A520, valamint két Cortex-A720 maggal lesz felszerelve. Ugyanakkor, ha Digital Chat Station mégsem téved, forradalmi ugrásra számíthatunk a chipset-fejlesztés tekintetében. Javasoljuk, hogy egyelőre mindenki kezelje fenntartásokkal az értesüléseket, még ha egyre izgalmasabb szóbeszédek is kezdenek terjedni a MediaTek mobillapkáiról. Az egyik szerint például Nvidia GPU-k kerülhetnek egyes jövőbeni modellekbe.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid