MediaTek processzort kaphatnak a Samsung csúcsmobilok

0

A Samsung eddig csak az olcsóbb telefonjainál használt MediaTek lapkákat, de a legfrissebb hírek szerint jövőre már a csúcskategóriában is felbukkanhatnak a tajvani gyártó processzorai.

Ahhoz kétség sem fér, hogy egyre jobb hardvereket készít a MediaTek, a Dimensity 9000 például simán felveszi a versenyt a Snapdragon 8 Gen 1-gyel is, az olyan lapkákat pedig lenyomja, mint az Exynos 2200 vagy a Google Tensor. Így tehát nem meglepő, hogy a Samsung is egyre nagyobb lehetőséget lát bennük, és úgy néz ki, hogy a következő Galaxy S széria egyes tagjaiban már MediaTek processzor dolgozhat.

Friss hírek szerint megváltozik az a felállás, hogy a Samsung zászlóshajók egyik része Snapdragon, a másik része pedig Exynos lapkával érkezik, és a Galaxy S23 modellek esetében bizonyos piacokon már MediaTek chipsettel kaphatják a készülékeket a vásárlók. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez az ázsiai régióra lehet igaz, de biztosat egyelőre nem tudni.

A Galaxy S23 mobilok mellett a kicsit kedvezőbb árú Galaxy S22 FE is MediaTek processzort kaphat, ez jó eséllyel a Dimensity 9000 lesz, a valódi zászlóshajók pedig ennek az utódjával jöhetnek.

A piaci részesedést tekintve egyébként a MediaTek már a legnagyobb mobilos processzormárka, több chipsetet szállítanak le, mint a Qualcomm, de korábban leginkább az olcsóbb megoldásaikkal taroltak. Mostanában viszont a középkategóriás, 5G modemmel ellátott Dimensity lapkákkal is egyre többet lehet találkozni, és a felsőkategóriás megoldásaik (Dimensity 8100 és 9000) is ígéretesek.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid