Még az idén befuthat a Samsung két helyen is hajlítható okostelefonja

0

A Nikkei Asia értesülései szerint a Samsung még az idén piacra dobhat egy olyan okostelefont, amelynek megjelenítője két helyen is hajlítható lesz. A mobil vélhetően a Samsung Galaxy Z Fold széria tagjaként debütálhat.

A korábbi jelentések alapján azt feltételeztük, hogy a Samsung az idén három hajlítható okostelefont mutat be, közöttük a Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy Z Flip 3 modelleket, valamint egy valamivel megfizethetőbb hajlítható készüléket. Decemberben napvilágra került információk már négy hajlítható mobilra és egy feltekerhető kijelzős különlegességre utaltak, és most a Nikkei Asia forrásai alapján úgy véljük, az a bizonyos negyedik készülék egy dupla zsanéros okostelefon lehet.

Korábbi koncepció (forrás: LetsGoDigital)

Ezen a bizonyos Galaxy Z Fold modellen jelenleg is dolgoznak, és ha minden jól megy, még az idei év vége előtt be is mutatják. A készülék jellemzői még nincsenek kőbe vésve, így pletyka szinten sem tudnak róla semmit a bennfentesek, azt leszámítva, hogy a Samsung olyan kialakításban gondolkodik, ami egy kicsit “alkalmazásbarátabb”. A céljuk az, hogy a kihajtott képernyő nagyobb összhangban legyen a mostanában elterjedt 18:9-es, illetve a korábbi 16:9-es képarányokkal, így a legtöbb applikáció és videojáték teljesen zökkenőmentesen futhatna. Példának okáért a Samsung Galaxy Z Fold 2 bezárt állapotában 25:9-es képarányt használ, ami ad némi extra munkát az alkalmazásfejlesztőknek.

Nem olyan hihetetlen egyébként, hogy a Samsung egyre többféle hajlítható mobillal óhajt előrukkolni, legalábbis a GF Securities elemzője, Jeff Pu szerint. A piackutató számításai alapján tavaly a dél-koreai gyártó 3,5 millió hajlítható okostelefonon tudott túladni, és ez a szám 2021-ben 7,5 millióra nőhet. Az elemző szerint a Galaxy Note széria – állítólag ideiglenes – kivonását is régóta tervezték, a készülékeket hajlítható mobilok váltják.

A Samsung fejesei azt szeretnék, ha a hajlítható mobilok legalább annyira jól fogynának, mint a Galaxy Note készülékek, amelyekből általában több, mint 10 millió példány talált gazdára évente. Ezeknek az ambícióknak csak két dolog állhat az útjába, az egyik a folyamatos chiphiány, a másik pedig az olyan a hajlíthatósággal kapcsolatos komponensek, mint az ultravékony üveg előállításához fűződő nehézségek, amelyek jelenthetnek némi kihívást a Samsung számára.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid