Még ebben a hónapban megjelenik a Huawei Mate X

0

Nem lepődnénk meg, ha kicsit már unnátok az ilyen jellegű híreket, de mivel ismét van fejlemény a Huawei Mate X ügyében, gondoltuk megérdemel pár sort, hogy beszámoljunk róla. A hajlítható okostelefonok karrierje nem indult zökkenőmentesen, a Samsung Galaxy Fold ugyan már visszatért a piacra, de a Huawei készüléke egyelőre várat magára, holott mindkét mobil az év első negyedében debütált. A legújabb értesülések szerint a várakozás hamarosan véget ér – most már tényleg -, és a hónap végén rátehetik az érdeklődők a kezüket a Mate X-re.

Friss kínai jelentések értelmében a Mate X forgalmazása október végén végre megkezdődik. Úgy tudjuk, már javában zajlik a tömeggyártás, melynek köszönhetően, amikor végre két hét múlva elindul az értékesítés, remélhetőleg bőven fog jutni minden érdeklődőnek a készülékből. A Samsung Galaxy Fold felemás fogadtatása után nem csupán a szakma, de a rajongók is kíváncsiak: vajon mire képes a kínaiak flexibilis okostelefonja?

A Huawei Mate X 2019 februárjában debütált, és a hajlítható kijelző mellett ez volt a kínai gyártó első 5G modemmel felszerelt készüléke. A hivatalos leírás szerint a Mate X megjelenítője négy rétegből áll. A legfelső réteg feladata a képernyő védelme, ezt a bevonatot polimer anyagból készítette a gyártó, míg a második maga a hajlítható képernyő. A harmadik egy puha, műanyag réteg, ami tartást ad a kijelzőnek, végül a negyedik lényegében egy forgó tengely, amely központi eleme a teljes konstrukciónak. Mindez persze nagyon szépen hangzik, de a legtöbbünket inkább az érdekli, hogy egy ilyen méregdrága okostelefon, melynek innovatív jellege vitathatatlan, vajon mennyire fogja bírni a gyűrődést a hétköznapok során. Ha a legújabb értesülések nem tévednek, akkor hamarosan ezt is meg fogjuk tudni.

A készülék európai ára egyébként 2299 dollár lesz, ami közel 700 ezer Ft, de azt egyelőre nem tudni, hogy a kontinensünkön mikor indul az értékesítés.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid