Még idén jöhet a Samsung mobilokba szánt 150 megapixeles kamerája

0

A legfrissebb hírek szerint a Samsung már javában dolgozik egy 150 MP-es mobilos szenzoron, amely még idén debütálhat, mégpedig egy Xiaomi csúcsmobilban.

Az új egység a 108 MP-es ISOCELL Bright HM1 utódja lesz, és mivel ezt is a Xiaomi használta fel először (MIX Alpha és Mi Note 10), ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az újabb modellt is ők kapják meg elsőként. Arra is jó esély van, hogy a Samsung a kínai vállalattal együttműködve fejleszti a 150 MP-es szenzort is (hasonlóan az elődhöz).

Xiaomi Mi Note 10

A hírek szerint 2020 negyedik negyedévében jön majd az a bizonyos Xiaomi csúcstelefonon, amelyben az új kamera debütál, 2021-ben pedig az Oppo és a Vivo is felhasználhatja az érzékelőt. Természetesen a Samsung sem marad ki, jó esély van rá, hogy a következő Galaxy S szériában is felbukkan (S21 vagy S30, de inkább az utóbbi).

Mire is lesz jó a 150 megapixel? Kezdjük talán azzal, hogy nem csak a felbontás, hanem a fizikai méret is óriási lehet, 1 col körüli, ami új rekord lenne az okostelefonoknál. A 108 MP-es ISOCELL Bright HM1-hez hasonlóan valószínűleg itt is kilencesével kerülnek összevonásra a képpontok, és így 12 MP helyett 16 MP-es fotókat kapunk majd (2,4 μm-es elméleti pixelméret mellett).

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid