Még két Nokia mobil frissül Android 14-re

0

A HMD Global egyáltalán nem szorgoskodik, ha Nokia okostelefonjai Android 14 frissítéséről van szó. Míg más gyártók tucatnyi készülékre jelentették be az új zöld robotos operációs rendszert, sőt, rengeteget frissítettek is, addig a HMD mintha csak a babérjain ülne. Szerencsére azért nem teljesen álltak le a szoftveres munkálatok, két újabb Nokia okostelefonra is megindultak a frissítések.

Eddig csupán egyetlen Nokia okostelefonra volt Android 14 frissítés, ez pedig a G42 5G modell. Egy korábbi ígéret szerint a Nokia XR20 5G is megkapja az új rendszert, de jelenleg két másik készüléknek, a Nokia X30-nak és a Nokia G60-nak indult meg a frissítése. A NokiaPowerUser munkatársai szúrták ki, hogy elkezdték kiszórni az új rendszert, habár ez egyelőre csak a tajvani felhasználók számára tölthető.

Nokia X30 5G

A frissítés részét képezi a február biztonsági javítás is, mindazon újdonságok mellett, amelyeket az Android 14 rendszer biztosít. A HMD Global arról nem nyilatkozott, hogy az Android 14 részét képező újításokon és fejlesztéseken kívül milyen extrák és pluszok kerülnek a szoftverbe, így egyelőre erről nem tudunk érdemben nyilatkozni.

Nokia G60 5G

A Nokia X30 és G60 modelleket is beleszámítva eddig összesen három okostelefon kapott Android 14 rendszert a gyártó jóvoltából, ami egy ilyen nagy kínálattal rendelkező cég esetében eléggé gyenge teljesítménynek nevezhető. Persze abban még mindig lehet reménykedni, hogy a későbbiekben további Nokia okostelefonok is megkapják a frissítést, de ebbe beleélni magunkat már csak azért sem érdemes, mert a gyártó bejelentette, hogy a jövőben a saját márkás készülékekre szeretne fókuszálni, és teljesen le is állnak a Nokia mobilokkal.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid