Még mindig sehol nincs az Android 9.0 Pie – itt vannak a legújabb eredmények

0

Óriási szakadék tátong a különböző Android rendszerek között, a frissítések lassan érkeznek, és bizony olyan is előfordul, hogy abban sincs köszönet. Bár ezzel a bizonyítvánnyal nincs nagyon mit dicsekedni, a Google mégis közzétette, miként oszlanak meg a különféle zöld robotos rendszerek a piacon, és hát mondanunk sem kell, a Pie még mindig sehol nincs.

Nem olyan régen tették közzé a legutóbbi táblázatot, ami megmutatja, miként viszonyulnak egymáshoz a különféle Android verziók, de máris itt van egy újabb. Még mindig a Nougaté a legnagyobb szelet a tortából, hiszen a készülékek 29.3 százalékán fut, bár egy leheletnyi csökkenés kimutatható, ugyanis pár héttel ezelőtt még 30.8 százalékon állt. Ezt a keveset valószínűleg az Oreo rendszer vette el, ebben a pillanatban az Android eszközök közel húsz százalékán ez a disztribúció hasít (ebben benne van a 8.0 és a 8.1 is).

Ahogyan a bevezetőben említettük, a Pie még nem kimutatható (0.1% alatti), de ez persze cseppet sem meglepő, tekintve alig egy maroknyi eszközön fut. Komoly részesedést tudhat magáénak a Marshmallow, ami 21.6 százalékon áll, és úgy látszik, a Lollipop, valamint a KitKat sem óhajt egyelőre a feledés homályába veszni. A tech történelem matuzsálemeinek mondható Gingerbread, no meg az Ice Cream Sandwich is bejutott a listára, igaz, ilyen eredmények mellett hamarosan végleg el fognak tűnni. Nektek melyik Android verzió fut a telefonotokon?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid