Megérkezett a Huawei Y9 (2019)

0

Már lehetett egy ideje hallani róla, de végre hivatalosan is leleplezték a Huawei Y9 2019-es kiadását. A telefon hatalmas – szó szerint – kijelzőt, középkategóriás, ám ennek ellenére masszív hardvert, és összesen négy kamerát kapott,

A telefon kijelzője 6.5 inches, ezen pedig Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, ami számszerűsítve 1080×2340 képpontot jelent. A képernyő felső részén szenzorsziget látható, benne minden szükséges érzékelővel, valamint az előlapi kamerával, de erről majd később. A készülék lelke a Huawei saját fejlesztésű lapkakészlete, a Kirin 710, ezt a chipet a Snapdragon 710 kihívójának alkotta a gyártó, és igazából tényleg van benne kraft.

Attól függően mennyit szeretnénk a telefonra szánni anyagi javainkból, kérhetjük 4 vagy 6 GB RAM-mal is, míg a belső tárhely kapacitása lehet 64, valamint 128 GB egyaránt. Mindkét esetben lehetséges a microSD kártyás bővítés. Az energiaellátást egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor látja el, szóval az üzemidő miatt aggódni nem igazán érdemes.

Szóval négy kamera… Az előlapon 13 és 2 megapixeles szenzorok találhatóak, míg a hátsó oldalon 16 és 2 megapixeles egységek feszítenek. Mindkét esetben a másodlagos érzékelő végzi a mélységgel kapcsolatos adatok gyűjtését, ami még jól jöhet a portré módban készített fotók esetében.

A mobil már gyárilag Android 8.1 Oreo rendszert futtat, amihez rengeteget hozzátesz az EMUI 8.2 interfész sokoldalúsága. A Huawei egyelőre nem osztotta meg az Y9 (2019) várható árát, a forgalmazás kezdetének időpontját, és azt sem, mely piacokon lesz kapható a készülék. Vélhetően ezt a hiányosságot hamarosan pótolni fogja a gyártó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid