Még tovább frissíthetik a Samsung telefonkat

0

A Pixel 8 mobilok bemutatójáig a Samsung ígérte a leghosszabb támogatási időt a készülékeire a nagy gyártók közül, ami 4 nagy verziófrissítést és 5 évig tartó biztonsági javításokat jelent. A Google-nél valószínűleg már cikinek érezték, hogy a Samsung tovább frissít, ezért ők is megnövelték a támogatást, most pedig úgy néz ki, hogy ezt nem hagyja szó nélkül a dél-koreai vállalat.

Nemrég bemutatták a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro mobilokat, amelyek főként szoftveres újításokkal igyekeznek kitűnni a versenytársak közül, illetve a Google azt is bejelentette, hogy mostantól 7 évig frissíti a készülékeit. Ez ráadásul nem csak a biztonsági javításokra vonatkozik, hanem a nagy Android verziókra is. A két új modell tehát egészen 2030-ig megkapja a friss rendszereket.

A Google-re reagálva a Samsung egyik magas beosztású vezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat aktívan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Galaxy készülékek a beígért 5 éves támogatási idő lejárta után is kapjanak frissítéseket. Megemlítette, hogy a hosszabb ideig tartó támogatás ötlete igazodik a Samsung terveihez, és a közelgő új EU-s szabályozások fényében egyébként is készültek arra, hogy hosszabb távon biztosítsanak frissítéseket.

Mindez persze egyelőre jó eséllyel a biztonsági javításokra vonatkozik, amiket a jövőben akár 6 vagy 7 évig is biztosíthat a Samsung. Ami pedig a nagy Android verziófrissítéseket illeti, egyelőre valószínűleg marad a 4 nagy update, ami egyébként egyáltalán nem kevés, hiszen korábban még a csúcsmodelleknél is csak 2 új Android verzió volt a szokás.

Amennyiben változnak a Samsung tervei a frissítésekkel kapcsolatban, ezekről minden bizonnyal majd a Galaxy S24 mobilok bemutatóján hallhatunk hivatalosan, valamikor januárban.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid