Megcsinálták Androidra is a dinamikus szigetet, szinte bármilyen mobillal működik

0

Az iPhone 14 Pro modellek leglátványosabb újítása az úgynevezett dinamikus sziget, ami extra funkciókkal látja el a kijelzőn lévő széles kivágást. Most megjelent egy ingyenes app Androidra, ami ugyanerre szolgál. Működik kisebb kameralyuk esetén is, sőt, igazából kivágás sem kell hozzá.

Az Apple dinamikus szigete egy értesítési felület, megjelennek itt különböző információk, és a feladatok gyors elérését, illetve az azok közötti váltást is segíti, gyakorlatilag egy új megoldás a multitaszkingra. A funkció csak nemrég debütált, de máris arról lehet hallani, egy más gyártók is átvehetik, és persze a független fejlesztők sem késlekedtek sokat. Először az egyik MIUI téma béta verziójában bukkant fel, most pedig megjelent egy app a Play Áruházban, amely gyakorlatilag bárki számára elérhetővé teszi a dinamikus szigetet.

Ha valakinek megtetszett az Apple újítása, és az androidos készülékén is kipróbálna valami hasonlót, akkor érdemes megnézni a dynamicSpot nevű alkalmazást, ami ingyenesen letölthető a Play Áruházból.

Az app lényege, hogy létrehozhatunk vele egy hasonló kapszula alakú szigetet, mint ami az iPhone 14 készülékeken van. Ennek a méretét és a pozícióját testre lehet szabni, így nem számít, hogy középen vagy oldalt van a nálad a kameralyuk, és az sem, hogy dupla vagy szimpla kivágás van a készülékeden.

A szükséges engedélyek megadása és a kisegítő lehetőségek engedélyezése után ki lehet választani, hogy mely appok értesítéseit szeretnénk látni a dinamikus szigetünkön. Rövid érintésre az adott alkalmazás fog megnyílni, hosszú érintés esetén pedig kibővül a sziget, és megjelennek az értesítés részletei.

Később biztosan lesznek még alternatív megoldások Androidra, és jó eséllyel más gyártók is bevezetnek majd hasonló funkciót, de jelenleg a dynamicSpot app áll a legközelebb az Apple újításához.

Egyébként van az alkalmazásnak egy fizetős, prémium változata is, ami további lehetőségeket kínál, de az ingyenes verzióval is működnek a fő funkciók.

Forrás: XDA, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid