Megérkezett a Google Duo alkalmazás Androidra és iOS-re

0

A Google fejlesztői konferenciáján bejelentett videotelefonáló alkalmazás, a Duo végre megérkezett. A keresőóriás egy tegnapi blogposztban közölte, hogy az applikáció mostantól kezdve elérhető Androidra és iOS-re egyaránt.

Jelen pillanatban csak a felhasználók egy része töltheti le a Duót, akinél pedig még nem aktiválták a lehetőséget, az előregisztrálni tud, és ebben az esetben értesítést kap a Google-től, ha számára is elérhető lesz az app. Nagyon úgy néz ki, hogy a Google szeretné fokozatosan hozzáférhetővé tenni friss fejlesztését, így elkerülhető a rendszer túlterheltsége, illetve bizonyos hibák könnyebben kiszűrhetőek, amelyek sokszor jellemeznek egy újonnan indított szolgáltatást.

google-duo-01

A Google leginkább a Duo egyszerűségét emelte ki, az applikációban nincsenek különböző csengések és jelzések, mint például a Skype-ban, vagy a vállalat másik hasonló alkalmazásában, a Hangoutsban. A Duo kiveszi a komplexitást a videóhívásokból, így bármikor megoszthatjuk másokkal a közös pillanatokat, akárhol is vagyunk – állítják a fejlesztők. A keresőóriásnak feltételezhetően az a célja, hogy eltávolítson minden olyan súrlódást, nehézséget, amelyek meghiúsíthatnak egy videóhívást. Egyes kutatások szerint a felhasználók több mint fele sosem használ videotelefonálási lehetőséget.

https://www.youtube.com/watch?v=CIeMysX76pM&feature=youtu.be

Hogy a Duo lehetőségei minél könnyebben elérhetőek legyenek, használata nem kíván külön felhasználói fiókot, elég hozzá a telefonszám megadása, akárcsak a WhatsApp esetében. Talán egyszerűnek tűnhet, de a Duo azért messze nem fapados. Az egyik legklasszabb funkciója a “Knock Knock”, amivel élőben láthatod a hívó felet, még mielőtt a hívást fogadnád. Ezen kívül “End-to-end”, azaz végponti titkosítás is jár az alkalmazáshoz.

Letöltés, illetve regisztráció:

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid