Megérkezett a HTC One M8 újragondolt változata

0

Kissé meghökkentő lépésre szánta el magát a tajvani HTC, ugyanis fogták a tavalyi csúcsmodellt, a HTC One M8-at, kicserélték benne a processzort és kamerát, majd az új készüléket elnevezték One M8s-nek.

A ráncfelvarrás kifejezés használata az új mobil kapcsán nem feltétlenül szerencsés, mert bizonyos szempontból visszalépés történt a 2014-es modellhez képest. A korábbi verzió Snapdragon 801-es lapkáját ezúttal egy Snapdragon 615-re cserélték, ami már egy nyolcmagos, 64-bites chipset. Bár az architektúrája fejlettebb, mint a 801-es modell esetében, a teljesítmény jelentősen gyengébbnek mondható.

A fotózást tekintve viszont határozott fejlődésnek lehetünk szemtanúi, ugyanis a hátlapi duál kamera felbontás 13 megapixelre nőtt. Az előlapi egység pedig maradt 5 megapixeles.

HTC One M8s 2

A többi specifikáció többé-kevésbé azonos a One M8 jellemzőivel, azaz megmaradt az unibody fémház, az előlapon található sztereó hangszórópáros, az 5 colos Full HD megjelenítő és a 2 GB rendszermemória is. A belső tárhely mindössze 16 GB-os, viszont az akkumulátor kapacitása egy picit megnőtt, az új modell egy 2840 mAh-s telepet kapott.

A készülék 380 fontos áron nyit majd az Egyesült Királyságban, ami eléggé közel áll ahhoz, amennyiért a tavalyi zászlóshajót jelen pillanatban vesztegetik. Ha azt vesszük, hogy csak a processzor lett lassabb, más téren viszont fejlődés történt, akkor egyáltalán nem tekinthető az új változat rossz ajánlatnak, ami valószínűleg már előrevetíti a One M8 értékesítésének befejezését.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid