Mégsem lesz Snapdragon 815-ös processzor

0

Nem is olyan régen írtunk a Qualcomm fejlesztés alatt álló lapkájáról, a Snapdragon 815-ről, ami a korábbi hírek szerint kiküszöbölné a 810-es melegedését. Úgy látszik azonban, hogy ez a processzor sosem fog megvalósulni. 

A Fudzilla értesülései szerint a Qualcomm PR részlegének igazgatója, John Carvill nemrég azt nyilatkozta, hogy nincs tervbe véve a Snapdragon 815 megalkotása. Habár a szóban forgó chipset nem létezik, a fejlesztés nyilvánvalóan nem torpant meg a Snapdragon 810-nél, ami többek között a HTC One M9 és a Sony Xperia Z4 Tablet belsejében is ketyeg.

A barcelonai Mobile World Congress-en már bejelentésre került, hogy a vállalat hamarosan egy új, minden eddiginél erősebb chipsettel rukkol majd elő, a Snapdragon 820-szal. Az első gyártói minták már az év második felében meg is érkezhetnek, de 2015 végénél hamarabb nemigen láthatunk olyan készüléket, aminek a belsejében az új lapka duruzsol. Akárcsak a Snapdragon 810, a 820-as SoC is egy csúcsmodellekbe szánt, 64 bites, nyolcmagos egység lesz.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid