Megérkezett a Huawei Nova 8 SE: OLED kijelző, 66 wattos töltés és 64 megapixeles kamera

0

Az áprilisban debütált Huawei Nova 7 SE készüléknek most megérkezett az utóda, ami a Huawei Nova 8 SE nevet viseli. A készülék 64 megapixeles elsődleges kamerával, 66 wattos villámgyors töltéssel, no és persze 5G támogatással debütált.

A vadonatúj okostelefon mindössze 178 grammot nyom, és 7,46 mm vastag. A formaterv elég erőteljesen a nemrég bemutatott iPhone 12 készülékeket idézi, főleg a hátlapi kamerakészlet kiépítése. A Huawei Nova 8 SE hátoldalán összesen 4 képrögzítő egység virít, az elsődleges a bevezetőben már említett 64 megapixeles modul, aztán került ide még egy 8 megapixeles ultraszéles látószöggel rendelkező kamera, és két egyenként 2 megapixeles érzékelő, az egyik egy makró, a másik pedig egy mélységérzékelő szenzor.

Az előlap nagy részét egy 6,53 hüvelykes OLED képernyő foglalja el, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak. A megjelenítő felső részén középre igazítva egy csepp alakú szenzorsziget található, ide szerelték a kínai gyártó munkatársai a 16 megapixeles előlapi kamerát. A kijelző alá került az ujjlenyomat-olvasó, és ami még a képernyő kapcsán mindenképpen említést érdemel, hogy HDR10 támogatással rendelkezik.

A Huawei Nova 8 SE burkolata alatt egy MediaTek Dimensity 720 chipset végzi a számításokat, de létezik egy olyan kiadás is ebből a készülékből, amelyben a Dimensity 800U lapkakészlet dolgozik, ez a High Edition nevet viseli. Mindegy melyiket választja a jövendőbeli tulajdonos, 8 GB RAM és 128 GB háttértár áll majd a rendelkezésére.

Az okostelefon Android 10 alapokon nyugvó EMUI 10.1 rendszert futtat. A készülék mobilitását egy 3800 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, ami nem tűnik valami nagynak, de mentségére szóljon, hogy támogatja a 66 wattos gyorstöltést, amelynek köszönhetően a megfelelő adapter elvileg teljes merülésből 15 perc alatt 60 százalékra juttathatja a telepet, a teljes töltöttséghez pedig mindössze további 20 perc szükséges.

A készülék kapcsán még említést érdemel az USB-C port, a Bluetooth 5.1 támogatás, a duál SIM foglalat, illetve a kétsávos Wi-Fi. Mind a normál, mind a High Edition kiadás támogatja az 5G frekvenciákat, utóbbi esetében annyi a különbség, hogy ez elérhető mindkét hálózati kártya esetében, míg a standard variáns csak az elsődleges SIM-nél teszi lehetővé a csatlakozást az új generációs hálózatokhoz.

A Huawei Nova 8 SE forgalmazása november 11-től indul Kínában, az alapkiadás 390 dollárral egyenértékű helyi pénzért lesz kapható, míg a High Edition nagyjából 410 dollárnak megfelelő jüanba kerül majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid