Megérkezett az Infinity-O kijelzős Samsung Galaxy A8s

0

A Samsung hivatalosan is bejelentette a világ első olyan okostelefonját, amelynek a kijelzője ad otthont az előlapi kamerának, vagy másként mondva megérkezett az első lyukas képernyős mobil. A megoldást a koreai vállalat Infinity-O-nak nevezi, és mivel a szintén ma debütált Honor View 20 csupán előzetesen lett bejelentve a sajtó emberei előtt, most már csupán a második hasonló kialakítású készülék lehet a Samsung Galaxy A8s után.

Az eddigiek alapján nem feltétlenül a képernyő a fő attrakció a telefon esetében, mivel egy elég jól összerakott, és masszív teljesítménnyel rendelkező felső-középkategóriás masináról van szó. A belsejében a Qualcomm legfejlettebb középkategóriás lapkája, a Snapdragon 710 dolgozik, amihez grátiszba még odapakoltak 6 GB RAM-ot a koreai manufaktúra munkatársai. A belső tárhely sem lett szűkösnek mondható, de ha valakinek sikerülne belaknia a 128 GB-os háttértárat, egy akár 512 GB-os micro SD kártyát is használhat bővítésre.

A képernyő képátlója 6,4 hüvelyk, és a bal felső sarokban található a 24 MP-es előlapi kamera egy 6,7 mm-es lyukban. A megjelenítő 2340×1080 képpontos felbontással rendelkezik, és egy hagyományos IPS LCD panelről van szó, ami a BOE gyártmánya lehet, de ezt még nem tisztázták a Samsung szóvivői.

A hátlapon függőlegesen pozicionált tripla kamerás képrögzítő apparátus található 24 megapixeles elsődleges szenzorral, aminek igen komoly, f/1.7-es apertúrája van. A másodlagos érzékelő egy 10 megapixeles telefotó kamera f/2.4 rekeszértékkel, míg a végére marad az 5 megapixeles mélységérzékelő modul f/2.2 apertúrával. A kamerákon kívül egy ujjlenyomat-olvasónak is jutott hely a hátlapon.

A telefon energiaellátását egy 3400 mAh kapacitású akkumulátor végzi, és a telepet a szokott módon USB-C porton keresztül lehet etetni, de a 3.5 mm-es jack csatlakozó sajnos kimaradt. Az operációs rendszer szerepét az Android 8.1 Oreo tölti be, melyet a Samsung saját fejlesztésű felhasználói felülete öltöztet. A készülék elérhető lesz kék, szürke és zöld színekben, ráadásul ezek színátmenetes árnyalatok lesznek. A Samsung Galaxy A8s ára egyelőre rejtély, de a telefon remek jellemzőit tekintve a középkategória felsőbb szegmensébe eshet majd a végleges árcédula. Na nem mintha nem örülnénk, ha a Samsung meglepne minket egy nyomott árazással, de erre azért valljuk be, nem sok esély van…

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid