Megérkezett az új Firefox Quantum böngésző

0

Az új Firefox Quantum böngésző végre kilépett a béta állapotból. A fejlesztésért felelős Mozilla azt állítja, hogy az alkalmazás sokkal gyorsabb, és kevesebb erőforrást vesz igénybe. A böngésző minden fontosabb platformra elérhetővé vált, ami azt jelenti, hogy letöltheted Android, iOS, illetve Windows rendszerű eszközödre egyaránt. 

A nonprofit fejlesztő szerint az alkalmazás kétszer olyan gyors, mint a korábbi kiadás, ez pedig egy teljesen új böngészőmotornak köszönhető. Az újításnak hála 30 százalékkal kevesebb RAM szükséges a működéséhez, és az oldalak közötti váltás ideje is jelentősen redukálódott.

A Quantum egy minimalista, letisztult felületet kapott. Lehetőség van képernyőképek készítésére és megosztására külön bővítmény, vagy alkalmazás használata nélkül. A “Pocket” nevű szolgáltatást beépítették az eszköztárba, amellyel könnyen menthetünk tartalmakat a későbbi áttekintésre. A Könyvtár részben találhatjuk meg a Pocket által mentett oldalakat, könyvjelzőket, az előzményeket, a képernyőmentéseket és a letöltéseket – minden egyetlen helyről lesz megközelíthető.

Természetesen a Firefox továbbra is támogatja a különféle témákat és bővítményeket, de rengeteg most létező kiterjesztést előbb optimalizálni kell majd az új böngészőverzióhoz. Az eszköztár “fogd és vidd” módon személyre szabható. Ahogyan korábban is, lehetséges a jelszavak, könyvjelzők, és más adatok szinkronizálása olyan gépekkel, amelyen szintén megtalálható a Firefox alkalmazás. A “Send Tabs” funkcióval akár az épp megnyitott oldalak átvitelét is megoldhatjuk a különböző eszközök között.

forrás: MozillaCorporation

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid