Megérkezett a Black Shark 3S

0

Eljött végre ennek is a napja, bemutatták a Black Shark 3S okostelefont, ami a Black Shark 3 frissített verziójának tekinthető. A legnagyobb változások a képernyőt érintik, a 6,67 hüvelykes AMOLED képernyő képfrissítési rátája immáron 120 Hz, az előző ugyebár csak 90 Hz-et tudott. A mobil belsejében Snapdragon 865 lapkakészlet teljesít szolgálatot, tehát még nem kapta meg a Plus változatot, de a telefon így is versenyképes ajánlat, pláne ha azt is hozzávesszük, hogy mennyibe kerül. 

A kijelző rendelkezik két nyomásérzékeny területtel, ezeket különböző akciókhoz tudjuk majd hozzárendelni. Lehet készíteni játékhoz makrókat, amelyek mindenféle játékon belüli tevékenységeket aktiválnak majd. Lehetőségünk van a hangvezérlésre is, amelynek köszönhetően például úgy is el lehet indítani a képernyő rögzítését, hogy egy ujjal nem érünk a telefonhoz.

A bevezetőben említett AMOLED megjelenítő 1080p+ felbontással rendelkezik, a képarány 20:9, a maximális fényerő pedig akár 500 nit is lehet. A kijelző a DCI-P3 105 százalékát tudja, és kapunk egy harmadik generációs MEMC-t is.

A Black Shark 3S burkolata alatt még mindig Snapdragon 865 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé LPDDR5 RAM, valamint UFS 3.1 tárhely került az összeszerelés során. Már az alap kiszerelés is elég bivaly, hiszen 12/128 GB-os, és mindössze 575 dollárba kerül (~168 ezer Ft). Akinek igénye van rá, vehet majd 512 GB-os modellt is, de ezt még nem lehet előrendelni.

A Black Shark 3S szoftveresen is előrelépett, hiszen az Android 10 alapokon nyugvó JOYUI12 felület egyik új funkciója a képernyőtükrözés, amelyet USB-C csatlakozón keresztül lehet vezetékkel menedzselni, és nem kell hozzá más, mint egy számítógép. Miután megtörtént az összeköttetés, a PC billentyűzetét és egerét is lehet majd használni a játékok irányítására, a streaming 60 fps és 40 milliszekundumos késleltetés mellett vehető igénybe, ami egész használhatónak tűnik.

A többi hardveres jellemző nem igazán változott az előző készülékhez képest, továbbra is egy 4729 mAh kapacitású akkumulátor őrzi a működéshez elengedhetetlen feszültséget, ami támogatja a 65 wattos gyorstöltést USB-C porton keresztül. A töltésre van egy alternatív lehetőségünk is, mégpedig egy mágnesesen csatlakozó adapterrel, ami a telefon hátlapjára pattintható, így nem akadályozza a kezedet játék közben. Így egyszerre lehet játszani és igénybe venni a 18 wattos gyorstöltést. A Black Shark 3S hátoldalának alsó részén található háromszög alakú csatlakozóra lehet rákötni ezt a megoldást, a felső háromszög viszont a kameráké.

A Black Shark 3S nagyjából ugyanazokat a kamerákat kapta, mint elődje, az elsődleges képrögzítő szenzor felbontása 64 megapixel, rekeszértéke f/1,8. Munkáját egy 120 fokos szögben érzékelő, ultraszéles látószögű 13 megapixeles, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelő segíti. A kijelző feletti kereten található az előlapi 20 megapixeles kamera, szóval nincs se szenzorsziget, se kivágás. Örülünk Vincent? A telefont csomagolásában a szokásos dolgok és a készülék mellett egy aktív hűtést biztosító tartozékot is fogunk találni, apró figyelmesség a Black Shark csapatától. Vélhetően azért nélküle sem lesz gond a készülék hűtésével, mivel egy hőelvezető cső igyekszik majd féken tartani a mobil belsejében tomboló forróságot.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid