A Google bejelentette az androidos Chrome új, 63-as verzióját

0

Amikor a Google frissíti Chrome böngészőjét, akkor azt általában minden nagyobb platformon, operációs rendszeren egyszerre, egy időben szokta véghez vinni. Ezúttal valamiért az Androidra írt kiadás elsőbbséget élvez, és bár a Play Áruházban még nem jelent meg, a vállalat már bejelentette az új, 63-as verziót. (Frissítés: közben asztali gépekre is megérkezett a Chrome 63.)

Az elkövetkezendő hetekben lehetősége lesz mindenkinek frissíteni Chrome 63-ra, ezt már a keresőóriás hivatalosan is megerősítette. Az új böngésző valószínűleg több hullámban válik elérhetővé, így lehet, hogy eleinte csak pár szerencsés felhasználó örülhet az újdonságnak. Persze sokakat valószínűleg az érdekel igazán, hogy milyen újításokkal fog érkezni a böngésző új verziója.

Nyilvánvalóan a már meglévő funkciókat igyekeznek a lehetőségekhez mérten még jobbá tenni, gondoljatok itt olyanokra, mint a címsorban található automatikus kiegészítés. Új Device Memory JavaScript API-t kapunk, ami megkönnyíti a weboldalak számára, hogy meghatározzák a felhasználók eszközén a felhasznált RAM mennyiségét, így a fejlesztők hatékonyabban képesek optimalizálni a böngészési élményt.

A Google még azt is hozzátette, hogy számos szabad szemmel nem látható fejlesztést hajtottak végre, amelyek kihatással lesznek a stabilitásra és a teljesítményre is. Ami egyelőre nem került említésre, az a HDR videók támogatása, pedig korábban már voltak pletykák a témát érintően. Persze ez még nem jelenti azt, hogy végül nem kerül bele ez a funkció, szóval várjuk meg a hivatalos közzétételt.

Forrás: Google, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid