Megérkezett a Facebook Portal!

0

Korábban már hallani lehetett arról, hogy hardveren is dolgozik a Facebook, és most végre bemutatták nekünk a kütyüt, amellyel a kapcsolattartást szeretnék megreformálni.

A Portal névre keresztelt eszközt kifejezetten videóchatelésre akarták megalkotni, ám végül jóval több lett ennél. Rögtön két verziót is bemutattak, amelyek a kijelző méretében térnek el egymástól. Az egyik 10.1 colos (1280*800) képernyőt kapott, míg a másikat egy 15.6 colos Full HD kijelzővel látták el. Ezen kívül minden másban meggyezik a két modell.

Eredetileg szó volt róla, hogy saját asszisztenst fejlesztenek, ám végül az Amazon Alexa mellett tették le a voksot. Ez egyébként teljesen logikus, mivel ez már egy jól bevált, és kiforrott rendszer. Rengeteg hasznos dolgot tud, és a ma oly népszerű szolgáltatásokat is támogatja, mint a Messenger vagy a Spotify.

A fő csapásiránya a készüléknek így is a videóchatelés maradt, és erre a célra tényleg tökéletesen megfelel. A nagyméretű kijelző, a beépített mikrofon és kamera manapság már alapnap számít, ám szerencsére itt nem csak erről van szó. A kamera például képes követni a felhasználót, így a chatelés közben mást is csinálhatunk majd, nem kell ott ülnünk előtte. A 12 MP-es optika tűéles képet biztosít, ráadásul akár 8X-os zoomra is képre.

Természetesen ezt a Messengeren keresztül valósítja meg a Portal, és a már meglévő rendszerbe integrálják. Így tehát ha a másik oldalon valaki mobilt, vagy számítógépeket használ, az sem lesz akadály.

Portal from Facebook

Közzétette: Facebook – 2018. október 5., péntek

Ha már Facebook, akkor bizony nem mehetünk el a közelmúltban történt balhék mellett. Állítólag ezért csúsztatták el a megjelenést, mivel a Cambridge Analytica botrány után túlságosan is negatív lett volna a fogadtatása. Mostanra azonban egy kicsit elültek a viharfelhők, és bár azóta is meggyűlik a vállalat baja az adatlopással, most mégis bemutatták kütyüket.

Persze igyekeznek a felhasználókat megnyugtatni, és tiszteletben tartani a magánéletüket. Ehhez pedig megadták a tökéletes megoldást. A kamera mellé egy fedőt szereltek, amellyel bármikor letakarhatjuk azt, a kamera és mikrofon pedig kikapcsolható.

A Portal máris előrendelhető az Egyesült Államokban a hivatalos oldalon, és árban sem tűnik olyan vészesnek. A kisebb verzióért 199 dollárt kérnek, míg a nagyobb kijelzővel ellátott Portal+ 349 dollárba kerül. Ami még dicséretes, hogy két darab rendelése esetén rögtön 100 dollárnyi kedvezményt kapunk, így pl. két kisebb verzió együttesen már csak 300 dollárba kerül. Ha hihetünk az oldalon feltüntetett dátumnak, akkor november 15-én szállítják ki a rendeléseket.

Forrás: Facebook 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid