Megérkezett a gamereknek szánt Vivo IQOO Neo

0

A Vivo IQOO egy felsőkategóriás hardverrel szerelt gamer okostelefon, amit a gyártó a “szörny lakozik benne” (Monster Inside) szlogennel reklámozott a bemutató idején, és nem alaptalanul, hiszen egy igazi dúvad lett a mobil. A készülék most kapott egy megfizethetőbb variánst, ami még mindig nagyon menő vassal, csinos külalakkal, és egészen jónak tűnő kamerákkal bír, sőt, az akkumulátor kapacitását sem mérték szűken.

A telefon a Vivo IQOO Neo névre hallgat, a lelke pedig a tavalyi csúcslapka, vagyis a Qualcomm Snapdragon 845, amiben azért még mindig nagyon sok kraft van, sőt, lesz is évekig. A megjelenítő nagyon igényes, hiszen 6,38 hüvelyken kínál Full HD+ felbontást, miközben egy OLED panelről beszélhetünk, ami színek és betekintési szögek terén is átlagon felüli vizuális élményt nyújt. A kijelzőben ujjlenyomat-olvasó is van, így hiába keresnénk a biometrikus érzékelőt a hátlapon. A gyártó ezúttal is a játékosok számára igyekezett kedvezni – végső soron az alapmodell szintén gamer mobil -, így az érintőpanelt addig optimalizálták, hogy ne legyen semmilyen szaggatás, ha a játékon belüli joystickeket használják a felhasználók. Na ezt mondjuk szívesen kipróbálnánk, hiszen köztudott, hogy igazán feszes játékélményt egyelőre nem igazán képesek az érintőkijelzők kínálni.

A 2018-as Qualcomm lapka mellé lehet kérni 6, de akár 8 GB RAM-ot is, míg a belső tárhely kapacitása lehet 64 vagy 128 GB-os. A hátoldalon lévő triplakamerás képrögzítő egység elsődleges szenzora 12 megapixeles, társasága pedig egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Az előlapi, szinte észrevehetetlen, csepp formájú notch belsejében 12 megapixeles érzékelő található. Az IQOO Neo egy játékokra kiélezett masina, ennek megfelelően nem a megszokott hűtési rendszer található a burkolata alatt, hanem többrétegű grafitlemezek, melyek alul és felül közrefognak egy gőzkamrás alumínium konstrukciót.

A bemutatón a gyártó munkatársai azt nyilatkozták, hogy akár 3 Celsius fokkal alacsonyabb működési hőmérséklet is elérhető ezzel a kiépítéssel más Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlettel szerelt okostelefonokhoz képest. Ezt egyelőre nincs módunk leellenőrizni, mindenesetre mindenképpen jól hangzik. A mobilt természetesen a jelenlegi gamer telefonos trendeknek megfelelve ellátták különböző szoftveres teljesítménynövelő opciókkal, melyeknek összességét Multi-Turbo néven illeti a kínai gyártó.

És ha már szoftver: a készülék Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat a vállalat saját fejlesztésű felhasználói felülete, a FunTouch OS 9 mellett. Ahogyan az elején írtuk, a mobil tényleg korrekt aksit kapott, 4500 mAh kapacitással már lehet kezdeni valamit, ráadásul a telep gyorstöltés támogatással is bír. A Vivo által kreált 22,5 W-os FlashCharge metódus cirka 30 perc alatt 50 százalékra tölti a mobilt. A készülék fekete és lila színekben lesz kapható, a 6/64 GB-os modell 260, míg a 8/128 GB-os verzió 335 dollárt fog kóstálni (kb. 75 és 97 ezer Ft). Az előrendelési fázis már megkezdődött, július 8-án pedig megrendezésre kerül az első villámvásár is. Egyelőre sajnos csak az indiai piacon örülhetnek az újdonságnak, de nem kizárt, hogy később lesz belőle globális változat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid