Megérkezett a Huawei Mate 60 Pro+ is

0

Újabb Huawei Mate 60 sorozatba tartozó okostelefon mutatkozott be, végre megérkezett a Mate 60 Pro+ is. A készülék alapvetően egy Pro modell, de egyes specifikációk esetében a gyártó igyekezett még tovább fokozni az amúgy sem szerény képességeket.

A Huawei nem árulta el ezúttal sem, hogy konkrétan milyen lapkakészlet zakatol a Mate 60 Pro+ belsejében, de valószínűleg a Kínában gyártott Kirin 9000s chipset van az okostelefon borítása alatt. A 7 nanométeres lapka mellé fixen 16 GB RAM kerül az összeszerelés során, a háttértár pedig 512 GB vagy 1 TB lehet választásunktól függően.

Van bővítési lehetőség, igaz, csak a Huawei saját NM kártyáját alkalmazva, vagyis még tudunk legfeljebb 256 GB-ot toldani a tárhelyen. Érdekes, de a Huawei éven óta nem jelentkezett nagyobb kapacitású NM kártyával, ugyanakkor a közelmúlt kevésbé derűs történései mellett érthető, ha ez nem volt annyira a fókuszban.

Pazar képernyő került a Huawei Mate 60 Pro+ előlapjára, ami 6,82 colos képátlóval, LTPO OLED panellel, 2720 x 1260 képpontos felbontással, adaptív, 1 és 120 Hz között váltakozó képfrissítési frekvenciával, valamint 300 Hz-es érintésérzékenységgel bír.

A fényerőt 1440 Hz-es PWM sötétítés szabályozza. A megjelenítő karcok elleni védelmet második generációs Kunlun üveg biztosítja, de a mobil külső borítása sem marad oltalom nélkül, mivel megfelel az IP68 minősítésnek, vagyis remekül állja a vizet és a port.

Az előlapi kamerakészlet ezúttal is a megvilágosodott bölcseket, vagy az új Dr Strange mozi végét idézi, ugyanis három kivágás található a képernyőn. Ezekben egy 13 megapixeles képrögzítő modul és két 3D ToF modul foglal helyet, akárcsak a szimpla Pro modell esetében.

A kameráknál maradva: a hátoldalon 48 megapixeles, optikai képstabilizátorral és változtatható apertúrával rendelkező elsődleges képrögzítő található, a rekeszérték f/1,4 és f/4,0 közötti lehet. Kapunk még egy szintén 48 megapixeles periszkópos egységet, 90 mm-es f/3,0 objektívvel, plusz optikai képstabilizátorral. A sort egy immáron 40 megapixeles ultraszéles látószögű modul zárja, a másik két Mate modellen ugyanez a szenzor csupán 12 megapixeles.

A Huawei Mate 60 Pro+ belsejében ugyanúgy 5000 mAh-s akkumulátor felel az energiaellátásért, a telepet USB-C porton keresztül 88 wattos sebességgel lehet táplálni, indukciós megoldásokat alkalmazva pedig legfeljebb 50 wattal tölthető a készülék, mindkét esetben a Huawei saját technológiáját vehetjük igénybe. Az okostelefon támogatja a 20 wattos fordított vezeték nélküli töltést is, amivel az olyan apróságokat lehet elektromosággal ellátni, mint az okosórák vagy a vezeték nélküli fülhallgatók. A Mate 60 Pro+ USB-C csatlakozója egyébként USB 3.1 Gen 1 adatátviteli sebességet tesz lehetővé.

Ami a vezeték nélküli kapcsolódási opciókat illeti, van Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 LDAC és L2HC kodekkel, de a felhozatal részét képezi az NFC, illetve az infravörös port is. A hivatalos adatlapon nem tesznek említést mobilhálózati kompatibilitásról.

Akárcsak a többi Mate okostelefon, ez a készülék is támogatja a kétirányú szöveges üzenetküldést a BeiDou műholdas hálózatán keresztül, de a Mate 60 Pro+ képes hanghívásokat is indítani és fogadni a Tiantong szatellit közvetítésével. Azt egyelőre nem közölték, hogy ehhez a szolgáltatáshoz milyen előfizetésre van szükség. Az összes új funkcióhoz Harmony OS 4.0 operációs rendszer biztosítja a szükséges szoftveres környezetet.

A Huawei Mate 60 Pro+ értékesítése várhatóan október 9-én kezdődik majd, de azt jelenleg nem tudni, hogy a készülék mennyibe fog kerülni. Egy nagyjából 48 ezer forintnak megfelelő foglalót lehet letenni, hogy legyen helyünk a sorban, és biztosan megkapjuk a saját példányunkat, de persze csak akkor, ha épp Kína határain belül vagyunk, és vásárló kedvünkben vagyunk.

A belső tárhely tehát lehet 512 GB-os vagy 1 TB-os, színek tekintetében pedig fekete és krémszínű verziók közül választhatunk, a foglaló minden esetben ugyanannyi, nyilván a vételár már nem lesz az. A korábbi szivárgások alapján 9000 jüanos kezdőárra lehet számítani, ami nagyjából 445 ezer forintot jelent.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid