Újabb szivárgás részletezi a Samsung Galaxy S24 Ultra jellemzőit

0

Nem mondhatni, hogy hiányunk van a Samsung Galaxy S24 modellekkel, különösen az Ultra variánssal kapcsolatos előzetes értesülésekből, holott a készülékek bejelentésére még hónapokat kell várnunk. A legújabb szivárogtatást Yogesh Brar bennfentes követte el, aki újat nem igazán mond, de remekül összesíti azokat az információkat, amelyek a Samsung Galaxy S24 Ultra kapcsán eddig napvilágra kerültek.

A szivárogtató egyes korábbi értesüléseket megerősít, néhányat viszont megcáfol. Forrásai szerint a Galaxy S24 Ultra – akárcsak az iPhone-ok következő generációja – titán kerettel lesz felszerelve. Az újítás állítólag nem lesz jelentős hatással az okostelefon súlyára, 1 grammal lehet könnyebb, mint a jelenlegi modell, vagyis a mérlegen 233 grammot nyomhat.

Ha valaki S-szériás Samsung zászlóshajót akar Snapdragon lapkával, jövőre kénytelen lesz az Ultra variánst megvenni, mert míg az alap és a Plus modell Exynos chippel kerül az európai üzletek kínálatába, addig a Galaxy S24 Ultrát Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset, annak is egy emelt órajelű, For Galaxy változata hajthatja.

A telefon előlapját egy 6,8 colos LTPO AMOLED megjelenítő borítja majd, amelyen QHD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, a hírek szerint akár 2200 nites maximális fényerővel. A Galaxy S23 Ultra esetében ez legfeljebb 1750 nit lehetett.

Samsung Galaxy S24 Ultra előzetes render

A képernyő ezúttal sík kialakítást kap, így egy kicsit hangsúlyosabbá válnak a körülötte lévő keretek.

A dél-koreai gyártó jelentős fejlesztéseket hajt végre a hátlapi kamerakészleten. Példának okáért egy új 200 megapixeles elsődleges képrögzítőt szerelnek az okostelefonra, amelynek belsejében a HP25X elnevezésű szenzor teljesít majd szolgálatot. A modul marad 1/1,3 colos, de fejlettebb lesz az autofókusz, illetve képes lesz a 4 az 1-ben és a 16 az 1-ben pixelösszevonásra is.

A 3x telefotó modul szintén új, 50 megapixeles érzékelőt kap 1/2,52 hüvelykes mérettel, valamint 0,7 µm-es pixelekkel (összevonás előtt). Jelenleg egy 10 megapixeles, 1/3,52 colos, 1,12 µm-es képpontokkal dolgozó egység van a Galaxy S23 Ultra hátoldalán. Amin nem fognak változtatni az a 12 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint a 10 megapixeles periszkópos kamera, illetve ugyanazt a 12 megapixeles szelfikamerát szerelik az okostelefon előlapjára.

Korábban lehetett arról is hallani, hogy a Samsung Galaxy S24 Ultra támogatni fogja a 65 wattos gyorstöltést, Brar szerint viszont marad az 5000 mAh-s akkumulátor és a legfeljebb 45 wattos töltés.

Mivel a Samsung Galaxy S24 széria debütálására csak hónapok múlva kerül sor, egyelőre nem érdemes semmilyen szivárogtatást vagy szóbeszédet túlzottan komolyan venni, hiszen a telefonok jellemzői még változhatnak addig.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid