Megérkezett a Nokia 2.2

0

Amennyiben szeretnél olcsó, Android One rendszerű készüléket venni Nokia logóval, akkor érdemes megismerkedned az új Nokia 2.2-vel, ami egy igazi büdzsételefon, de szinte minden hétköznapi feladatra alkalmas. A készülék filléres árcédulát, belépőszintű vasat és méretes, szenzorszigettel ellátott kijelzőt kapott.

A telefon polikarbonát házzal bír, ami sokak szerint nem annyira prémium, mindenesetre ha valaki elejt egy ilyen mobilt, jó esélye van arra, hogy megússza a történést, ellentétben egy üvegből készült csúcsmasinával. A telefon Android One rendszert futtat, ami egy teljesen letisztult, gyári verzió. Az egészben az a jó, hogy a Nokia 2.2 is meg fogja kapni a következő Androidot, a Q-t a HMD ígérete szerint. Sőt, a mobil három éves szoftveres támogatottságot kap, így máris kiemelkedik a többi belépőszintű kihívó közül. Amúgy a telefon bal oldalán van egy dedikált Google Asszisztens gomb is.

Maga a mobil 5,7 colos, HD+ felbontású képernyőt kapott, ami lényegében egy IPS LCD panel, tehát a szép színekkel, betekintési szögekkel nemigen lesz gondja a későbbi tulajdonosnak. A megjelenítő felső részén ízléses, esőcsepp alakú notch virít, ez ad otthona az előlapi 5 megapixeles kamerának. Ha a készüléket megfordítjuk, akkor látni fogjuk a hátlapon lévő 13 megapixeles elsődleges kamerát, ami társszenzorok nélkül, egyedül teszi a dolgát. Sajnos nem jutott a mobilra ujjlenyomat-olvasó, így aki biometrikus módon szeretné feloldani a telefont, kénytelen lesz az arcfelismerés opciójával élni.

A Nokia 2.2 borítása alatt egy friss MediaTek Helio A22 lapkakészlet található négymagos processzorral, és kiszereléstől függően 2 vagy 3 GB RAM jár hozzá, a tárhely pedig 16, illetve 32 GB-os lehet, a tárolók mindkét esetben bővíthetőek. A készülék energiaellátását egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, melynek töltését micro USB porton keresztül menedzselhetjük.

A Nokia 2.2 fekete és acél színekben lesz kapható, mégpedig június 11-től. A 2/16 GB-os kiszerelés 100, míg a 3/32 GB-os verzió 115 dolláros áron fog menni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid