Megérkezett a Samsung Galaxy M14 5G

0

A Samsung megfizethető készülékeinek kínálata egy új okostelefonnal gyarapodott a Galaxy M14 képében. A mobilt először az ukrajnai piacra jelentették be, formatervét és főbb jellemzőit illetően a januárban megjelent Galaxy A14-et idézi, de az egyik változtatás a méretesebb telep, ami a Galaxy M-széria tagjainak védjegye.

A Samsung Galaxy M14 6,6 hüvelykes, Full HD+ felbontású PLS LCD megjelenítőt kapott, amely támogatja a 90 Hz-es képfrissítési frekvenciát. A képernyő felső részén egy csepp alakú szenzorsziget található, ide szerelték az előlapi 13 megapixeles kamerát.

A képrögzítő egységeknél maradva, a hátlapon egy 50 megapixeles fő modul található, f/1,8 rekeszértékkel és autofókusszal. A szenzor 1080p felbontásban rögzíti a mozgóképet, legfeljebb 30 képkockával másodpercenként. Van két további egység is, az egyik mélységérzékelő, a másik makró képeket készít, mindkettő 2 megapixeles.

Az okostelefon meghajtásáért a Samsung saját fejlesztésű Exynos 1330 lapkakészlete felel, amely mellé 4 GB operatív memória kerül, a belső tárhely pedig konfigurációtól függően lehet 64 vagy 128 GB-os. Habár a dél-koreai gyártó drágább zászlóshajói esetében száműzve lett ez a lehetőség, ez a készülék bővíthető egy micro SD kártya segítségével. A Samsung Galaxy M14 5G már a legelső bekapcsolást követően Android 13 operációs rendszerrel fogad bennünket, amelyet One UI 5 felhasználói felület tesz teljessé.

A telefon hardveres összetevőit egy 6000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, a telepet legfeljebb 15 wattal lehet tölteni az alul található USB 2.0 szabványú Type-C csatlakozóval. A Galaxy M14 5G-ről a fülhallgató kimenet sem maradt le, kapott egy oldalsó ujjlenyomat-olvasót, illetve ahogyan a név alapján is sejthető, 5G modemmel is fel lett szerelve, amely támogatja a 6 GHz alatti frekvenciákat.

A Samsung újdonsága világos- és sötétkék árnyalatok mellett ezüst színben is forgalomba kerül, az ukránok 222 és 241 dollárnak (~79 és 86 ezer Ft) megfelelő összegért szerezhetik be a készülék 4/64, illetve 4/128 GB-os kiszereléseit. A Samsung Galaxy M14 5G várhatóan több piacon is megjelenik az elkövetkezendő hetekben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid