Megérkezett a Snapdragon 782G lapkakészlet

0

A középkategóriás lapkakészletek sorát erősíti a most bejelentett Snapdragon 782G, amely az SM7325-AF modellszámot viseli. Az újdonság lényegében a korábbi Snapdragon 778G+ folytatásának tekinthető.

A Snapdragon 782G az elődjéhez hasonlóan egy 6 nanométeres chip, amely egy 8 magos Kryo 670 processzort és egy Adreno 642L grafikus gyorsítót foglal magában. A CPU kiépítése változatlan: kapunk egy Kryo 670 elsődleges magot, ennek alapjait az ARM Cortex-A78 szolgáltatja, viszont némileg nagyobb órajelen, 2,7 GHz-en zakatol.

Van további három Kryo 670 Gold mag, szintén A78 alapokon, ezek 2,2 GHz-en duruzsolnak, aztán négy Kryo 670 Silver, ezek lényegében Cortex-A55 magok és 1,9 GHz-en működnek. A gyorsabb magoknak köszönhetően a CPU nagyjából 5 százalékkal gyorsabb az előző generációhoz viszonyítva, míg a GPU 10 százalékkal működik sebesebben.

Az új lapkakészlet támogatja a Quick Charge 4+ töltési szabványt, amivel akár 15 perc alatt elérhető az 50 százalékos töltöttség, bár ez nyilván függhet az adott akkumulátor kapacitásától is. A korábbi Fused AI Accelerator mesterséges intelligencia architektúrát és a Qualcomm Spectra IPS modult is biztosítja a chipset, támogatott továbbá a háromszor 14 bites ISP, az akár 2 gigapixel/másodperces feldolgozás, de ezeken kívül a Snapdragon 782G kezeli az akár 200 megapixeles kamerákat is.

A lapkakészlet Snapdragon X53 modemje kommunikál a 6 GHz alatti és az mmWave 5G hálózatokon egyaránt, a FastConnect 6700 modul pedig támogatja a Wi-Fi 6 szabványt akár 2,9 Gbps sebességű adatvitellel, 6 GHz-es frekvencián keresztül is, illetve nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a Snapdragon 782G Bluetooth 5.3 kompatibilitással is büszkélkedhet. Az első okostelefon a chipsettel a most bemutatott Honor 80.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid