Végre kiderült az olcsó Redmi csúcstelefon neve

0

Azt már lehet egy ideje tudni, hogy a Xiaomi égisze alatt, de immáron némileg külön úti járó Redmi valamilyen felsőkategóriás hardverrel rendelkező okostelefonnal készül a boszorkánykonyhájában. Ezt a rejtélyes Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlettel szerelt okostelefont már nevezték sokféleképpen, és mondtak róla sok mindent, amit aztán rendre meg is cáfoltak. Most azonban maga a cég vezetője állt elő, és hivatalosan is leleplezte a mobil nevét.

A Redmi első embere először egy fórumos beszélgetésben kérte a rajongókat, hogy segítsenek a telefon elnevezésében, utána pedig hivatalosan is bejelentette, hogy az egyébként megfizethető mobilokat gyártó Redmi felsőkategóriás vassal szerelt telefonját Redmi K20 néven fogják piacra dobni. Lu Weibing állítása szerint a vállalat K szériájába azok a mobilok fognak tartozni, amelyek a teljesítményt helyezik előtérbe, a K pedig a “killer”, vagyis a gyilkos szóból jön. Nyilván itt arra akarnak utalni, hogy a K20 egy valódi zászlóshajó-gyilkos lesz, vagyis mérsékelt áron kínálja majd a csúcskategóriás mobilok jellemzőit, hardverét. Hogy aztán a 20-as szám miből jött ki, egyelőre csak tippelni lehet, valószínűleg csak szimplán jól hangzik. A Redmi vezére egyébként már utalt arra, hogy sokat kell még tanulniuk marketing terén az olyan cégektől, mint a Huawei, szóval lehet, hogy itt és ezzel a névvel kezdődik a felzárkózás.

Jelenlegi információink szerint a készülék nagyon jól felszerelt kis masina lesz, bár a “kis” talán nem a megfelelő szó egy olyan okostelefonra, ami 6,39 colos Full HD+ képernyővel akar levenni bennünket a lábunkról. Mondjuk nem lesz nehéz dolga, mivel a kijelző AMOLED technológiára épül, aminek erényeit nem hiszem, hogy ecsetelni kellene lapunk rendszeres olvasói számára. A képernyő otthont ad egy biometrikus érzékelőnek, ami az ujjlenyomat alapján fogja azonosítani a tulajdonost, magát a megjelenítőt pedig Gorilla Glass 6 fogja oltalmazni a külső behatásoktól. Az előlapi kamera egy felugró (pop-up) mechanizmuson foglalhat helyet, a felbontása pedig a szóbeszédek szerint 20 megapixel lesz.

Természetesen a Redmi K20 legnagyobb dobása a burkolat alá kerülő Qualcomm Snapdragon 855 lesz, hiszen elsőnek kerül ilyen nagy teljesítményű lapka Redmi telefonba. Egyelőre úgy tudni, a hátlapon triplakamerás képrögzítő apparátus foglal majd helyet, elsődleges szenzora 48, míg a többi 16, valamint 8 megapixelesek lesznek. Az akkumulátor is értékelhetőnek nevezhető 4000 mAh-s kapacitás mellett, ráadásul a telep 27W-os gyorstöltést is támogat majd. Állítólag fekete, kék, valamint vörös színekben lehet majd kérni a készüléket, de ezek mind csak spekulációk egyelőre, nem érdemes véresen komolyan venni egyiket sem, legyenek bármilyen valószínűek is. A név azonban biztos, és az is, hogy hamarosan újra hallani fogunk a Redmi K20-ról.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid