Hajlítható kijelzős laptopot villantott a Lenovo, Android rendszerrel

0

Igazából bőven benne volt a pakliban egy ilyen jellegű készülék érkezése, de a Lenovo volt az első, amelyik hivatalosan is bejelentett egy hajlítható kijelzővel ellátott számítógépet, egészen pontosan egy laptopot. A készülék megjelenítője 13,3 hüvelykes, OLED technológiára épül, és Android operációs rendszert futtat. Mielőtt nagyon ráizgulnának a flexibilis masinák rajongói, gyorsan lehűtjük lelkesedésüket, mivel a gyártó a terméket csak jövőre tervezi piacra dobni.

A gépezet Lenovo ThinkPad X1 névre hallgat, pontosabban ennek a termékcsaládnak lesz a része, a megjelenítőt pedig az LG Display gyártja majd. A panel felbontása 2K, maga a képernyő befelé hajlik, hogy összecsukott állapotban védve maradjon. Amikor félbe van hajtva a masina, pontosan úgy viselkedik, mint egy notebook, a felső részén jelennek meg a megnyitott alkalmazások, míg az alsó a billentyűzet szerepét tölti be. Ha teljesen ki van nyitva, akkor egy 4:3 képarányú nagyobb kijelző a végeredmény, amin vélhetően kiváló lesz tartalmat fogyasztani.

A készülék támogatja a Wacom stylusát, és amikor nem használjuk, akkor a termék oldalán talál helyet magának az érintőtoll. A masina Bluetooth klaviatúrával is látható, szóval valószínűleg lesz hozzá egy ilyen tartozék is. Egyelőre nem sokat tudni a hajlítható laptop jellemzőiről, bár ha valóban csak a jövő év első felében kerül piacra, az is lehet, változik még az a bizonyos hardveres összetétel, hogy aktuális maradjon.

Annyi azért kiderült, hogy valamilyen Intel lapka végzi majd a számításokat a gép belsejében, vélhetően egy ULV CPU. Jó lenne még tudni, mennyibe fog kerülni ez a szerkezet, de ha az eddigi hajlítható okostelefonokból indulunk ki, biztosan nem lesz csekély ára az újdonságnak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid