Egyre többen játszanak mobil eszközökön

0

Bár a hagyományos(abb) platformokon játszó közösség keménymagja megvetéssel és gúnnyal fordul a telefonon szórakozó népek felé, egy új felmérés szerint a mobilos “gaming” egyre jobban terjed, sőt, az Egyesült Államokban a játékosok 60 százaléka az okostelefon segítségével szórakoztatja magát.

Az Entertainment Software Association (ESA) felmérése, amelyben összesen 4000 amerikai polgárt kérdeztek meg, azzal az eredménnyel zárult, hogy a gamerek 60 százaléka a telefonján játszik a legszívesebben. Bár a PC-k és a konzolok továbbra is népszerű platformoknak számítanak, a mobilos játékosok világa fejlődik a leggyorsabban. Sőt, a felhasználók sokkal többet költenek játékokra, vagy játékokban.

forrás: techradar

A megkérdezettek átlag életkora 33 év, és ők 20 százalékkal többet költenek a tavalyi évhez képest, illetve 85 százalékkal többet 2015-höz viszonyítva. A felnőtt korú lakosság 65 százaléka játszik valamivel, és a legtöbb esetben “casual”, vagyis alkalmi játékokkal üti el az időt.

A PC gamerek kicsit kiakadtak a Diablo Immortal bejelentésére…

Ezeknek az embereknek a 60 százaléka az, aki szeret inkább a telefonon játszani, habár a gamerek fele azért rendszeresen bekapcsolja az otthoni konzolokat és számítógépeket is szórakozási célzattal. Mint látható, a mobilon való játék kezd egyre terjedni, szóval némileg érthető, ha bizonyos gyártók jobban foglalkoznak a kérdéssel, és igyekeznek fejleszteni a telefonok játékkal kapcsolatos képességeit, vagy játékra kiélezett szolgáltatásokkal rukkolnak elő.

Forrás: GSMAarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid