Megindult az Android 12 frissítés a OnePlus 9 és 9 Pro modellekre, majd gyorsan vissza is vonták

0

A Samsung volt az első nagyobb gyártó, amely kiadta az Android 12 frissítést az aktuális csúcsmobiljaira, kezdve a Galaxy S21 szériával, de a OnePlus sem késlekedett sokat, már meg is jelent az Android 12-re épülő OxygenOS 12. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a sok panasz miatt a vállalat visszavonta a szoftvert és elnézést kért.

A napokban megjelent az OxygenOS 12 “stabil” kiadása a OnePlus 9 és 9 Pro modellekre, amelyet a tapasztaltabb felhasználók már telepíthettek is az XDA oldalán található OTA fájlok segítségével. A szélesebb körben való kiadás azonban elmaradt, mert rengeteg panasz érkezett a rendszerre, számos hiba jött elő, ezért a gyártó kénytelen volt visszavonni azt.

“Tisztában vagyunk az OxygenOS 12 frissítés által okozott problémákkal, és szoftvercsapatunk javítja azokat. Felfüggesztjük ezt a szoftverfrissítést, és a lehető leghamarabb új iterációt fogunk bevezetni.”

Újabb példa arra, hogy nem ajánlott az elsők között felrakni az új szoftvereket, mivel lehetnek nem várt kezdeti hibák. Hasonlóan történt ez a Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 Android 12-es frissítésével is, amit a Samsungnak szintén vissza kellett vonnia nem sokkal a kiadás után.

Az OxygenOS 12 felfüggesztett “stabil” kiadása egyébként nagyon hasonlít a korábbi előzetes verziókra, így akik részt vettek a béta programban, túl nagy meglepetésben már nem lesz részük, miután újra megindítja a gyártó a frissítést. Természetesen meg fogjuk kapni az Android 12-vel járó rengeteg fejlesztést is, amelyek között számos érdekes és haszon funkció megtalálható. A frissítés mérete egyébként meglehetősen nagy, durván 4 GB-nyi adatot kell majd letöltenie annak, aki telepíteni szeretné.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid