Feltűnt a színen egy Exynos chippel szerelt Nokia mobil

0

A HMD Global által gardírozott Nokia általában Qualcomm, ritkábban MediaTek lapkákkal szereli fel az általa gyártott okostelefonokat, és néha felhasználják az Unisoc chipjeit is. Most az egyik népszerű benchmark alkalmazás adatbázisában valaki kiszúrt egy olyan, egyelőre még nem bejelentett Nokia készüléket, amelynek a belsejében egy Samsung gyártmányú Exynos chipset duruzsol.

A Geekbench adatbázisa szerint Nokia Suzume névre hallgató készülék burkolata alatt Exynos 7884B teljesített szolgálatot a szintetikus tesztek futtatása alatt. A lapkakészlet nem a legfrissebb, 14 nanométeres gyártási eljárással készül, a CPU két Cortex-A73, valamint hat Cortex-A55 magot fog munkára. Az összeállítás részét képezi még egy Mali-G71 MP2 grafikus gyorsító, plusz egy LTE modem is.

A Geekbench mérései szerint az erősebb A73 magok 2,1 GHz-en, az energiahatékony A53 magok pedig 1,7 GHz-en ketyegnek. A tesztelt készülék 3 GB operatív memóriával rendelkezett, és Android 12 operációs rendszert futtatott. Ennél több információt sajnos nem nyerhetünk a Geekbench segítségével. A Nokia Suzume talán egyike lehet annak a négy készüléknek, amelyekről mi is beszámoltunk néhány héttel ezelőtt.

A rejtélyes okostelefonok közül kettő Android Go rendszert futtatott, tehát azok egyike sem lehetett a szóban forgó készülék, viszont a másik két mobil középkategóriás ajánlatnak tűnt, tripla kamerás képrögzítő rendszerrel és notchos LCD képernyővel.

Egyik telefon nevét sem lehetett akkor tudni, mindössze a kódszámukat. Így aztán nem egyértelmű, hogy az N150DL vagy az N153DL modellek közül melyiket tesztelték most, már ha egyáltalán a Nokia Suzume (a Suzume japánul verebet jelent) egyike ezeknek a készülékeknek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid