Megindult a OnePlus mobilok Android 6.0-s frissítése

0

A gyártó hivatalos fórumán jelentette be, hogy a OnePlus One és a OnePlus 2 készülékekre elkészült az Android Marshmallow adaptációja.

Kezdjük az eredeti zászlóshajó-gyilkossal, a One-nal. Köztudott, hogy ez a mobil eredetileg a Cyanogen szoftverével, a CyanogenOS-szel került forgalomba. A mobilhoz ugyan később kiadták a OnePlus saját, OxygenOS névre keresztelt skinjét is, azonban az Android 6.0-s frissítés az előbbi változatra értendő. A CM 13.0-s verziója a héten vált elérhetővé, azonban eleinte csak néhány, véletlenszerűen választott készülékre. Tehát érdemes türelmesnek lenni és várni néhány napot, mintsem olyan dolgokat írni a OnePlus Supportnak, amit később még megbánhatunk.

oneplus-one

De a gyártó jelenlegi csúcskészülékének, a OnePlus 2 tulajdonosainak is van egy jó hírünk. A mobilra ugyanis elkészült az OxygenOS 3.0, legalábbis annak közösségi verziója (Community Build). Ez azt jelenti, hogy a Marshmallow-n alapuló szoftver lényegében végleges, és nyugodt szívvel kipróbálhatja bárki, de néhány kisebb bug még előfordulhat bizonyos régiók szolgáltatói miatt. Éppen ezért a Community Build még nem egy OTA frissítés keretében érkezik meg a mobilunkra, hanem nekünk kell azt ráflashelni, de ha ezt megtettük, onnantól kezdve már az ég egy adta világon semmi teendőnk nem lesz vele a későbbiekben.

oneplus-2-official

A OxygenOS 3.0 egyébként rengeteg újítással érkezik. Új a kamera alkalmazás, a háttérkép választó, továbbfejlesztették a Shelf funkciót, és a teljesítmény is 47%-kal nőni fog a korábbiakhoz képest. Továbbá az Android 6.0 összes natív funkcióját is megkapjuk értelemszerűen (Now on Tap, Doze stb.)

A flashelés előtt érdemes legalább egyszer elolvasni a OnePlus tanácsait ezzel kapcsolatban, amiket itt találtok.

A két zászlóshajó tehát már frissíthető is a legújabb Android változatra, azonban a OnePlus X-ről még nem esett szó.

forrás: OnePlus

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid