Megint csalt a Huawei, nem is telefonnal készültek a promózott fotók

0

A Huawei kínos “bakit” vétett, egy reklámvideóban szereplő néhány fotójuk ugyanis az állítással ellentétben nem is a kínai gyártó mobiljával készült, hanem egy egymilliós DSLR kamerával. Nem ez az első ilyen eset, de a vállalat azóta elismerte a hibát és bocsánatot kért.

A legnagyobb kínai közösségi oldalon a Hauwei egy fotós versenyt hirdetett, és az ehhez csatolt videóban gyönyörű fotók szerepeltek. A vállalat azt állította, hogy ezek mind Huawei telefonokkal készültek, de mint kiderült, valójában több képet is egy Nikon D850 DSLR géppel lőttek, ami nagyságrendileg egymillió forintba kerül.

A félrevezető képeket a közösségi oldal egyik felhasználója szúrta ki, ugyanis valahonnan ismerős volt neki az egyik. Némi kutatás után meg is találta az 500px nevű stockfotó oldalon. Itt egyértelműen kiderült, hogy nem Huawei telefonnal készítették, hanem a már említett profi kamerával.

Forrás: 500px/Su Tie

Ezek után fény derült arra is, hogy nem csak egy, hanem több kép is ugyanerről az oldalról származik, és semmi közük a gyártó telefonjaihoz.

A videót a Weibo nevű kínai közösségi oldalra töltötték fel

A Huawei elnézést kért a történtek után, a vállalat közleménye szerint az egyik szerkesztő rosszul jelölte meg a képeket, ezért kerülhetett rájuk, hogy Huawei mobillal készültek. A gyártó külön köszönetet mondott a felhasználónak, aki felfedezte a tévedést.

Egyébként nem ez az első ilyen alkalom, jó néhányszor történt már hasonló eset a kínai vállalattal, a P9-nek, a Nova 3-nak és a P30-nak is tulajdonítottak már DSLR kamerával készült képet. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy más gyártóknál is előfordult már ilyen. Csak azt nem értjük, hogy ha egy telefonnak valóban annyira jó a kamerája, akkor miért futnak bele újra és újra abba, hogy profi géppel készült stockfotót használnak a reklámokban.

Forrás, Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid