Megjelent az Android 13 Beta 2.1

0

Néhány hete tartották a Google éves fejlesztői konferenciáját, amelyen bemutatták a Pixel 6a-t, illetve felfedték a Pixel 7 mobilok és a Pixel okosóra dizájnját is. Szoftveres téren pedig debütált az Android 13 második bétája, amihez most kiadtak egy kisebb javító csomagot Beta 2.1 jelzéssel.

A harmadik béta csak jövő hónapban érkezik, viszont úgy látszik, maradt pár zavaró hiba a Beta 2-ben, ezért a Google kénytelen volt egy időközi javítást kiadni. A Beta 2.1 már elérhető a támogatott Pixel telefonokra, és az alábbi hibákat orvosolja a leírás alapján:

  • Javításra került a hiba, ami a keresősávba történő beírás esetén üres javaslatlistát eredményezett.
  • Javításra került a hiba, amitől a készülékek összeomlottak és újraindultak a hotspot bekapcsolásakor.
  • Javításra került a hiba, amitől telefonhívás közben a háttérben folyamatos hívástárcsázás hangja hallatszott.
  • Javításra került a hiba, amitől a készülékek összeomlottak és újraindultak az Android Auto rendszerről való leválasztás után.

Az Android 13 Beta 2.1-et OTA-n keresztül megkapja minden Pixel tulajdonos, aki jelentkezett a béta programra, illetve a telepítéshez szükséges fájlok a Google fejlesztői oldaláról is letölthetők.

Ez a köztes javító csomag nem változtat semmit az eredeti ütemterven, még két nagyobb béta kiadás várható az Android 13-ból (Beta 3 és Beta 4), amiket minden bizonnyal már a kész, végleges verzió követ majd valamikor augusztusban vagy szeptemberben.

A júniusban érkező Beta 3 érdekessége egyébként az lehet, hogy ez már eléri majd az úgynevezett platformstabilitási szintet, vagyis az appok működése már véglegesnek lesz tekinthető, így a fejlesztők elkezdhetik felkészíteni a programjaikat az új rendszerre.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid