Megjelent az Android 13 Beta 3

0

Egy lépéssel közelebb kerültünk a kész Android 13-hoz, a Google ugyanis kiadta a harmadik béta verziót, aminek az fő jelentősége, hogy elérte a platformstabilitás szintet.

Az Android 13 Beta 3 már tölthető a támogatott Pixel telefonokra, ami a 4-es, az 5-ös és a 6-os számú készülékeket jelenti. Akik jelentkeztek az Android Beta programra, azok hamarosan megkapják OTA-n keresztül a frissítést, a hozzáérő felhasználók pedig a Google weboldaláról is letölthetik a telepítéshez szükséges fájlokat.

A korábbi béta verziókhoz képest inkább csak kisebb újítások, javítások várhatók, a mostani kiadást leginkább az teszi érdekessé, hogy eléri az úgynevezett platformstabilitási szintet. Ez azt jelenti, hogy az appok működése már véglegesnek tekinthető, így a fejlesztők elkezdhetik felkészíteni a programjaikat az új rendszerre.

A Google külön felhívja a fejlesztők figyelmét arra, hogy az alkalmazásaikat a nagy kijelzős eszközökre (tabletek, hajlítható készülékek) is optimalizálják.

A mostani kiadás után még legalább egy béta verzió lesz, majd utána megérkezhet a végleges Android 13 is valamikor augusztus-szeptember környékén.

Forrás: Google, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid