Megjelent az Android 13 első bétája

0

Ahogy az várható volt, április végén megérkezett az Android 13 első béta verziója, ami egy fontos állomás a kész rendszer debütálása előtt.

Az Android 13 Beta 1 már tölthető a támogatott Pixel telefonokra, ezek a következők:

  • Pixel 4 és 4 XL
  • Pixel 4a és 4a (5G)
  • Pixel 5 és 5a
  • Pixel 6 és 6 Pro

Ha ezek között van a készüléked, akkor jelentkezhetsz a béta programra, és OTA-n keresztül meg fogod kapni a frissítést, a haladó felhasználók pedig akár a képfájlokat is letölthetik a Google oldaláról, és manuálisan elvégezhetik a telepítést.

A mostani béta verzió valószínűleg már alkalmasabb a mindennapi használatra, mint a korábbi fejlesztői előzetesek, de azért még lehetnek hibák a rendszerben, így nem feltétlenül érdemes mindenkinek próbálkoznia vele.

Az Android 13 nem lesz egy olyan látványos frissítés, mint a 12-es verzió, a Google leginkább az adatvédelmet és a biztonságot szeretné fejleszteni, illetve minél jobban optimalizálni a felületet a nagy képernyős készülékekre (tabletek, hajlítható mobilok). Persze lesznek azért újítások, néhányról itt számoltunk be korábban.

A mostanin kívül még három béta verzió várható, nagyjából havonta egy, majd ezek után jöhet az Android 13 kész kiadása valamikor szeptember környékén.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid