A Vodafone is bejelentette, hogy leállítják a 3G hálózatokat

0

A Telekom és a Yettel (korábban Telenor) után a harmadik nagy hazai szolgáltató, a Vodafone is bejelentette, hogy hamarosan megindítják a 3G hálózataik lekapcsolását.

A Vodafone tájékoztatta előfizetőit, hogy májusban megkezdik a 3G fokozatos kivezetését. Elsőként Székesfehérvár és Várpalota könyékén kapcsolják le a hálózatot május 23-án.

Azok a készülékek, amelyek nem támogatják a 4G-t vagy az 5G-t, automatikusan a 2G-re fognak átállni, ez okozhat némi kellemetlenséget a felhasználók számára. Az érintetteket a szolgáltató több alkalommal is értesíteni fogja e-mailben és SMS-ben.

A Telekomnál már korábban megindult a 3G kivezetése, és június 30-ig be is fejezik a folyamatot, minden 3G hálózatot leállítanak.

A Yettel (korábban Telenor) sem késlekedik sokat, idén júniusban náluk is megindul a 3G hálózatok lekapcsolása. Elsőként a nem lakott területek, illetve olyan kisebb települések kerülnek majd sorra, ahol csekélyebb a 3G használata. Az érintett ügyfeleket tájékoztatni fogja a szolgáltató a lekapcsolás előtt 3 hónappal.

Forrás: Vodafone

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid