Megjelent a BLUETTI EP600+B500 otthoni energiatároló rendszer

0

Az előrejelzések szerint, ahogyan közeledik a tél, a villamosenergia iránti kereslet rohamosan nőni fog. Egy svájci kormányrendelet például 19 Celsius fokban határozza meg a gázfűtéses épületek maximális hőmérsékletét, szóval a drákói spórolás nem csak nálunk van érvényben. Az energiaválság azonban nem csak Svájcot vagy Magyarországot sújtja, számtalan ország volt kénytelen drasztikus intézkedéseket hozni a megnövekedett energiaszükségletre reagálva. Németország számít Európa legnagyobb gazdaságának, ennek ellenére náluk is bejelentették, hogy októberben gázáremelés lép életbe. Hamarosan az ottani háztartások is meg fogják érezni a jelenlegi zord helyzet hatásait.

Egy ilyen helyzetben maximálisan érthető, ha az emberek a megfizethetőbb, okosabb és környezetbarátabb áramellátás lehetőségein gondolkodnak. A BLUETTI EP600 tartalék áramellátó-rendszer megoldást jelenthet az energiaellátási problémákra. Ez egy régóta várt típus, amely segíthet az embereknek abban, hogy még könnyebben megvalósíthassák az energiafüggetlenséget és különösebb erőfeszítések nélkül készülhessenek fel a váratlan helyzetekre. De mi is egészen pontosan az EP600?

A legegyszerűbben válaszolva a kérdésre, az EP600 egy moduláris energiatároló rendszer, amely a háztartások számára egységes megoldást kínál az energiahiány enyhítésére. A konstrukció egy 6000 VA kétirányú inverterrel van felszerelve váltakozó áramú be- és kimenetre, amely 230/400 V áramot biztosít a háztartási készülékek kvázi mindent típusához. A jelenleg piacon lévő többi napelemes generátorhoz képest az EP600 nagy előnye az, hogy hibrid inverter rendszerrel bír, ami azt jelenti, hogy lehetővé válik a napelem-panelek közvetlen csatlakoztatása generátorhoz. Nincs szükség további napelemes inverterekre vagy MPPT vezérlőre ahhoz, hogy a rendszer működőképes legyen. Az EP600 szünetmentes betáp rendszere zökkenőmentesen képes biztosítani az energiaellátást áramkimaradások során, az áramellátás pedig folyamatos lesz, és minden eszköz a szokásos módon üzemelhet, mintha mi sem történt volna.

A rendszer moduláris, vagyis bővíthető, mégpedig az úgynevezett B500 bővítő-akkumlátorral. Egy ilyen aksi-modul 4960 wattórás akkumulátor-cellával rendelkezik, amelyek élettartama 10 év, ezzel pedig jócskán felülmúlják a konkurens megoldásokat. Minden BLUETTI EP600 rendszerhez akár 16 darab ilyen B500 pakk kapcsolható, ami összesen 79,3 kilowattórás maximális kapacitást jelenthet, ami elegendő lehet a háztartás teljes áramszükségletének fedezésére, akár a legzordabb téli körülmények között is. A B500 akkumulátorpakkban olyan önmelegítő rendszer található, amely képes leküzdeni az alacsony környezeti hőmérséklet okozta teljesítmény-csökkenéseket, így az akkumulátor hűvösebb időben is üzemképes és reszponzív maradhat.

A rendszert nagy teherbírású, alumínium-ötvözetből készült tokkal szerelték fel, amely megfelel az IP65 besorolásnak, vagyis védett a por, a karcolások, a kopás és úgy általában az elhasználódás ellen. Az EP600 működés közbeni zajkibocsátása 50 decibelnél kisebb, így a rendszert kültérre és házon belülre is telepíthetjük, habár előbbi esetében ajánlott a generátort védőszekrény belsejébe szerelni, hogy elkerüljük a közvetlen napfény ártalmait. A legtöbb otthoni áramellátó rendszerrel ellentétben az EP600-at nem szükséges a falra szerelni, egyszerűen letehetjük a padlóra, majd miután csatlakoztattuk a szükséges kábeleket és alkatrészeket, a szerkezet pillanatokon belül üzemkész lesz.

Hogyan segíthet nekünk az EP600 a növekvő rezsiszámlák enyhítésében?

Az okokat nem szeretnénk firtatni, de Európa az elmúlt évtizedek egyik legkeményebb téli időszakával néz szembe, az energiaszámlák az egekbe szöknek majd mind a vállalkozások, mind a háztartások számára. A napenergia óriási segítség lehet abban, hogy az emberek fenntartható módon csökkenthessék a kiadásaikat.

Napkeltét követően az EP600 begyűjti és felhasználásra alkalmas energiává alakítja a napfényt. A folyamat közben az energiafelesleget el lehet tárolni későbbi felhasználásra, illetve ha régebbi telepítésű napelem-rendszerrel bírunk, értékesíthetjük azt az áramszolgáltató részére. Sajnos ez abban az esetben nem érvényes, ha most tervezünk napelemeket telepíteni, és azokat egy ilyen áramellátó rendszerrel kiegészíteni – a legújabb kormányrendeletek tettek róla -, viszont a begyűjtött és tárolt energia így is képes mérsékelni a kiadásainkat.

Napelemekkel összekapcsolva az EP600 képes akár 6000 wattnyi napenergiát is fogadni, ami azt jelenti, hogy egy EP600 plusz két B500 kombinációja képes mindössze 2,2 óra alatt újratöltődni. A bőséges energiatartalék lehetővé teszi, hogy az EP600 teljesen kiváltsa az elektromos hálózatot a csúcsidőben, ami általában a délután 4 és este 9 óra közötti időszakot jelenti, vagyis a rendszer alkalmazása hosszú távon igencsak hatékony módja lehet a megnövekedett villanyszámlák elkerülésének.

Elérhetőség és árazás

A BLUETTI hivatalosan november elsején dobta piacra az EP600 és B500 készülékeket, amelyek forgalmazása Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, a Benelux-államokban (Hollandia, Belgium, Luxemburg), Lengyelországban és Ausztriában indult meg először. A szerkezetek early bird árazása 8999 eurót jelent az EP600 és 3000 eurót a B500 esetében. Az előrendeléseket várhatóan december végéig kiszállítják. A gyártó részletfizetési tervet is indít 1000 eurós előleggel, de ez csak a támogatott régiókban érhető el. A 2023 január 1. előtti megrendelések esetében pedig akár 500 eurós támogatást is igénybe lehet venni a kiválasztott régiókban.

A gondtalan és biztonságos felhasználás érdekében a hét minden napján 24 órás ügyfélszolgálat, illetve 10 éves jótállás áll rendelkezésre az opcionális, helyszíni telepítést biztosító szolgáltatás mellett.

A gyártóról

A BLUETTI több, mint 10 éves iparági tapasztalattal rendelkezik, amelynek kamatoztatásával igyekeznek hűek maradni a fenntartható jövő koncepciójához, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, környezetbarát energiatárolási megoldások gyártása révén. A gyártó több, mint 70 országban van jelen, és világszerte ügyfelek milliói fordulnak bizalommal feléjük. Ha szeretnél róluk többet tudni, akkor látogass el a BLUETTI weboldalára, erre a linkre kattintva!

Forrás: BLUETTI

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid