Ütős jellemzőkkel érkezik az iQOO 11

0

A Vivo alá tartozó, gamer okostelefonokkal házaló iQOO brand korábban már megerősítette, hogy Snapdragon 8 Gen 2-es mobillal készülnek a színfalak mögött, de ennél többet nem árultak el. Szerencsére most már nem is kell, mert szinte minden fontosabb jellemzője kiszivárgott az iQOO 11 néven debütáló zászlóshajónak, amelyet tényleg minden földi jóval meg fognak pakolni a csúcskategóriás lapkakészlet mellett.

Az okostelefon egyébként korábban már járt szintetikus teszten, akkor a Geekbench adatbázisa megerősítette, hogy az iQOO 11 burkolata alatt valóban Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet végzi majd a számításokat, amely mellé 12 GB RAM kerülhet, vagy legalábbis a próbára tett prototípusban ennyi operatív memória volt. Nyilván lehetnek majd további konfigurációk is. A háttértár alapjául az UFS 4.0 technológia fog szolgálni, amely komoly előrelépést jelent majd sebesség tekintetében.

Az iQOO 11 kijelzője Samsung E6 panel lesz, amelynek 6,78 hüvelykes képátlóján 1440 x 3200 pixel sorakozik majd, a 20:9 képarányú megjelenítő támogatni fogja a 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát, az érintési mintavétel pedig 300 Hz lesz. Egyébként a jelenlegi modellnek is hasonló megjelenítője van, igaz annak “csak” 120 Hz-es a képfrissítési rátája, illetve az egy korábbi, E5 panel.

Az iQOO 11 hátoldalán állítólag 50 megapixeles elsődleges kamera foglal majd helyet, mégpedig egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 8 megapixeles makró modul társaságában. Nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz telefotó szenzor a készüléken, holott a mostani modellen ilyen is van. Az előlapi kameráról azt beszélik, hogy 16 megapixeles lesz.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy az iQOO 11 belsejében 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja a készülék mobilitását, a telepet ráadásul akár villámgyors, 120 wattos adapterekkel is tölthetjük majd. A Pro modell még ennél is vadabb lehet, arról az hírlik, hogy kompatibilis lesz a 200 wattos gyorstöltéssel. Ami a készülék fizikai méreteit illeti, 164,8 x 77 x 8,5 mm-es dimenziókra és 205 grammos súlyra lehet számítani.

Azt még egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor leplezik le az iQOO 11-et, de nagy valószínűséggel még az idén bemutatják a készüléket. A várható árról sem beszélt még senki, de ha egy baráti árcédulát kap a készülék – természetesen a jellemzőihez mérten -, akkor nagy sikere lehet.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid