Tesztkörön járt a Samsung Galaxy A14 5G – ezúttal Mediatek chipsettel

0
A Samsung nem csak zászlóshajókkal készül a színfalak mögött, belépőszintű modellek is várják a maguk megjelenését. Ezek egyike a Samsung Galaxy A14 5G, amelynek belsejében MediaTek Dimensity 700 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot. Az okostelefont nemrégiben letesztelték egy benchmark alkalmazással, sajnálatos módon az eredmények kevésbé lettek meggyőzőek.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a készülék nemrégiben az SM-A146B modellszámmal is megjelent a Geekbench adatbázisában, azt a prototípust egy eddig még be nem jelentett Exynos lapkakészlet, az 1330-as hajtotta, ezt az újabb változatot viszont MediaTek-gyártmányú chipset. A dél-koreai gyártó talán kísérletező kedvében van, vagy kétféle processzorral adja ki a készüléket, nem tudni, de az biztos, hogy a Dimensity 700 lapkával szerelt változat gyengébben teljesített a szintetikus teszteken.
A benchmark alkalmazásnak köszönhetően az is kiderült, hogy a MediaTek Dimensity 700 chipsettel felszerelt Samsung Galaxy A14 5G belsejében 4 GB RAM teljesített szolgálatot, illetve a tesztelt példány Android 13 operációs rendszert futtatott.
Az okostelefon 522 pontot gurított az egymagos, 1710 pontot pedig a többmagos mérések során, ezek nem túl lehengerlő eredmények, de remélhetőleg az árazás elég kedvező lesz, ráadásul még csiszolhatnak is a szoftveren a megjelenésig.
Korábban napvilágra került előzetes renderek és értesülések alapján a Samsung Galaxy A14 tripla kamerás képrögzítő rendszerrel, csepp alakú szenzorszigetbe szerelt szelfikamerával és 5000 mAh kapacitású akkumulátorral érkezhet. Ezek a jellemzők valószínűleg variációtól függetlenül érvényesek lesznek, eltérést csupán az alkalmazott lapkakészletben, illetve a várható árazásban fogunk tetten érni. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a készülék, illetve annak esetleges iterációi mikor debütálnak, de mivel egyre sűrűbben hallani róluk, valószínűleg a megjelenés sem lehet már messze.
Forrás: GSMArena
Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid