Megjelent a Kugoo Kirin G3 elektromos roller 1200W-os motorral

0

A Kugoo egy feltörekvő márka az elektromos rollerek piacán, több modelljüket is teszteltük már, és eddig főként pozitív tapasztalataink voltak velük. Most megjelent a legújabb csúcsmodelljük, a Kugoo Kirin G3, ami már nem csak normál utcai közlekedésre alkalmas.

Kugoo Kirin G3 rövid bemutató

A Kirin G3 nem a szokásos 250W-os, 25 km/óra sebességű roller, hanem egy jóval komolyabb, akár terepre is alkalmas típus. Egy 1200W-os motor dolgozik benne, aminek köszönhetően akár 50 km/órával is tud menni. Ez persze azt is jeleni egyúttal, hogy sisakkal és egyéb védőfelszereléssel ajánlott használni. Egyébként három sebességfokozat van, az elsővel 25 km/óra a maximum, tehát a lassabb közlekedés lehetősége is adott.

A sebesség persze csak egy dolog, a hatótáv is fontos szempont, de az 52V-os, 18Ah-s akkupakkal emiatt sem kell aggódni, akár 60 km-t is elmegy egy töltéssel a masina. A pontos hatótáv persze nagyban függ a használat módjától, de ez minden rollerre igaz.

Az extrák között említést érdemel az első-hátsó tárcsafék (mechanikus), az összesen 7 lámpából álló világítás, illetve a nagyméretű érintőkijelző a kormányon, ami a sebesség mellett még egy rakat információt mutat.

A 10,5 colos gumik akár terepre is alkalmasak, és ehhez nyújt segítséget az első-hátsó TPU lengéscsillapító. A Kugoo úgy reklámozza ezt a megoldást, hogy semmilyen karbantartást nem igényel. Érdekesség még a nagyméretű hátsó lábtámasz, ami a kerék fölé nyúlik, ennek köszönhetően könnyedén lehet akár egykerekezni is, de persze csak óvatosan.

Nyilván vannak ennél brutálisabb, duál motoros rollerek is a piacon, de a Kugoo Kirin G3 egy egész jó középút lehet, ami még kezelhető méretű, és többféle használatra is alkalmas. Ha gyengének találod a szokásos 250 W-os típusokat, és valami komolyabbra vágysz, ami akár rosszabb utakon is elmegy, akkor ez egy elég nagy ugrás lesz.

A Kirin G3 bevezető akcióban 999 euróba kerül a Geekmaxi oldalán, ami átszámolva nagyjából 356 ezer Ft. Nem egy filléres tétel, de az ilyen erősebb rollerek általában itt indulnak, a határ pedig a csillagos ég. A szállítás EU raktárról történik, pár munkanap alatt megkapod a rollert, és garantáltan nem fogják vámolni, így nem lesz semmi plusz költséged. További részletek és rendelés ezen az oldalon.

Megjegyzés: jelenleg nincs szabályozva az elektromos rollerek használata Magyarországon, hivatalosan nem is számítanak járműnek a KRESZ szerint, most még szürke zóna a velük való közlekedés. A hírek szerint azonban lesz szabályozás, és ez a típus már a “nagy roller” kategóriába fog esni, ami azt jeleni, hogy jogosítvány (B vagy M) és sisak kell majd a használatához.

További Kugoo járgányok akcióban:

Forrás: Geekmaxi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid