Megjelentek az első Android One mobilok!

1

A Google hivatalosan is útjára indította az első Android One mobilokat Indiában. A három készülék közös tulajdonsága, hogy nagyon olcsón kínálják őket.

Az egész program lényege, hogy kedvező árú okostelefonok készüljenek (mindig friss szoftverrel), és így a fejlődő országok lakosai is használhassanak ilyen készülékeket. Jelenleg a Spice, a Karbonn és a Micromax mobilja lepleződött le, persze senki se számítson komoly specifikációra.

android-one

Mindhárom modell egy 4.5 colos 854×480 pixeles IPS kijelzőt vonultat fel, és a MediaTek MT6582-es chipset hajtja őket négy darab 1.3 GHz-es Cortex-A7-es processzormaggal és egy Mali-400MP2-es grafikus egységgel. Ehhez jön még 1 GB RAM, a kamerák pedig 5 és 2 megapixelesek. Az akkumulátor kapacitása is megegyezik, egységesen egy 1700 mAh-s telepet kaptak a készülékek.

Mindhárom telefon 4 GB beépített memóriával érkezik, ami nem sok, de a felhasználók valamennyire rá lesznek kényszerítve a bővítésre, hiszen csak külső MicroSD kártyával működik például a fényképezés, illetve letölteni is csak erre tudunk.

Szerencsére a Micromax és a Spice is egy 8 GB-os memóriakártyával dobja piacra a készülékét, így nem jelent majd gondot a kevés belső memória.

Az Android One mobilok nagy előnye, hogy mindig a legfrissebb szoftver fut rajtuk, és a Google ígérete szerint 2 éves támogatást kapnak. Ennek megfelelően Android 4.4.4-gyel érkeznek az új okostelefonok, és a Nexus készülékekkel együtt az elsők között kapják majd meg az Android L-t is.

A Karbon Sparkle V, Micromax Canvas A1 és Spice Dream UNO néven érkező modellek ára nagyjából 100 dollár körüli összegnek felel meg. A készülékek először Indiában váltak elérhetővé, de más fejlődő országokban is számítani lehet a megjelenésre.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid