A hét appja: Ooloo

0

Egy intelligens asszisztens, ami nem érti félre, amit mondasz, és a lehető legtöbb és legpontosabb információt adja? Igen, a Google Now – gondolnánk, de helyezzük még magasabbra a lécet. Az Ooloo-nál igazi, hús-vér emberektől kapunk választ kérdéseinkre.

Egyre többen használnak valamiféle intelligens asszisztenst. Androidon a Google Now a legelterjedtebb, hiszen jól használható, könnyen elérhető, és pontos információkkal szolgál. Azonban ez is csak egy program, nem tudhatja minden kérdésünkre a választ, és ha valamit nem tud, akkor mindössze egy Google keresést végez, és azt jeleníti meg nekünk. Az Ooloo-nál ez a probléma nem lép fel, hiszen nem a program végzi az információkeresést, hanem emberek.

Screenshot_2014-09-16-17-54-38

A működése egyszerű: Megnyomsz egy gombot, az alkalmazás elkezdi rögzíteni a hangod, majd mikor elmondtad a kérdésed, a post gombra kattintva az app elküldi a hangfelvételt az Ooloo szervereire a helyadataiddal együtt (ami olyan kérdéseknél hasznos, mint pl. hol van a legközelebbi kávézó, stb.). Ezután rövid időn belül egy szöveges választ kapsz, amiről az alkalmazás értesítést is küld.

Itt egy példa:

Elküldtem nekik egy hangfelvételt, amiben azt mondtam, hogy éppen egy alkalmazástesztet készítek, mondjanak valami szépet. Néhány percen belül ezt az üzenetet kaptam vissza:

Screenshot_2014-09-16-17-58-55

Magyarra fordítva így hangzik:

Szia!
Rendben.
Az Ooloo csapatta nagyon elhivatott. Az egész világról érkeznek kérdések, amikre válaszolunk. A világ legjobb melójának tartjuk, hogy segíthetünk az embereknek. Nagyon szeretjük a munkánkat.

Megjegyezném, hogy valószínűleg nem angol anyanyelvű személy válaszolt, mert nyelvtani hibákból nincs hiány a válaszában. Ennek ellenére tényleg nagyon kedvesek, és olyan kérdésekre is válaszolnak, mint például a „csinálj nekem egy szendvicset”, és társai, természetesen valamilyen frappáns formában.

Felül láthatjuk a választ adó személy nevét, és ha azt szeretnénk, hogy a későbbiekben is ő válaszoljon nekünk, mindössze be kell írnunk a nevét egy mezőbe, mielőtt elküldjük a kérdésünket. A válasz alatti sáv pedig arra szolgál, hogy értékelhessük a választ.

Screenshot_2014-09-16-17-56-03

Végül nézzük a lassacskán mindenkiben megfogalmazódó kérdést: át tudnék-e állni a Google Now-ról az Ooloo használatára? A válasz: nem. Bár jó néha hús-vér emberektől kapni választ a kérdéseimre, sajnos ők nem tudnak olyan gyorsan válaszolni, mint a Google asszisztense. Ennek ellenére hasznos kis alkalmazásról van szó, és fontos megjegyezni, hogy ingyenes, ráadásul nincsenek benne reklámok. Az Ooloo munkatársai sajnos csak angolul elhangzott kérdésekre válaszolnak, de egy próbát mindenképp megér mindenkinek, aki egy kicsit is tud angolul.

Így a cikk végén, rendhagyó módon, nézzük a pontozást:

Az Ooloo designja elfogadható. Néhol lehetne finomítani, szépíteni rajta, de nem egy csúnya appról beszélünk. A képek, amiket használtak, mindenképp szépek. 7 pont.

A mérete 7 MB, tehát valószínűleg nem ettől fog megtelni az SD kártyád, de kicsit sokallom, hiszen alapjában véve csak egy hangrögzítőről és egy üzenet megjelenítőről van szó, ráadásul nem is a legszebb. Azonban, ha megnézzük a Google keresőalkalmazását, az 28 MB-ot foglal, így tehát az Ooloo megérdemli itt a 8 pontot.

Végül pedig a funkciók. Itt nincs túl sok felsorolnivaló, már mindent elmondtam. Kérdezhetünk, választ kapunk, értékelhetjük azt, vagy akár meg is oszthatjuk. Ezen kívül még visszanézhetjük régebbi kérdéseinket, és az azokra érkezett válaszokat. A kicsit gyorsabb válaszadásnak örülnék, de csodát nem várhatunk, hiszen emberek válaszolnak egyesével minden kérdésre. Így mindent összevetve, ebben a kategóriában az Ooloo 8 pontot kap.

Screenshot_2014-09-16-17-54-51

Az IDrive Inc appja, az Ooloo az elérhető 30-ból 23 pontot ért el. Akinek elege van a robot asszisztensekből, vagy csak késztetést érez rá, hogy kipróbálja, az a Play Store-ban megtalálja.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid